Munda Marketing
Image default
Bedrijven

Hoe houd je als ZZP’er je uren bij?

Je eigen bedrijf hebben kan enorm fijn zijn omdat je met niemand hoeft rekening te houden. Hierdoor, ben je vrij om je eigen weg te kiezen voor het bedrijf en kun je dus zelf ook bepalen wat voor maatregelen er dienen genomen te worden. In deze blog gaan we hier wat meer over vertellen.

Voordelen als zzp’er

Als zelfstandige zonder personeel hoef je met niemand (behalve je klanten) rekening te houden. Je kunt dus zelf kiezen wat het bedrijf gaat doen, zelf bepalen welke taken je per dag uitvoert en hebt volledige controle over de financiën van het bedrijf. Verder zul je ook veel minder kosten hebben omdat je geen rekening hoeft te houden met loonkosten, werknemers verzekeringen of andere kosten. Dit is natuurlijk zeer voordelig voor jou als ondernemer.

Waar moet je op letten?

Wat belangrijk is als ZZP’er is om je eigen administratie op orde te hebben en dit tijdig aan de belasting door te geven. Je kunt dit doen door een excel sheet bij te houden en deze aan het einde van het jaar te registreren, maar je kunt er ook voor kiezen om dit op een andere manier te doen. Je kunt gebruik maken van een urenregistratie programma om zo je gewerktte uren te berekenen.

Je eigen uren berekenen

uren berekenen kan lastig zijn. Vooral als je heel veel uren als ZZP’er hebt gewerkt en deze op het einde van het jaar moet verantwoorden aan de belasting. Daarom is het aan te raden om dit niet te doen via een excelsheet, maar in plaats daarvan gebruik te maken van een speciaal programma die dit allemaal voor je bij houdt.

https://keeping.nl/gewerkte-uren-bijhouden-berekenen

Gerelateerde artikelen

De winkelopening nog feestelijker maken

Dit moet je weten over het inzetten van een webserie

Een counter display wat is dat?