Munda Marketing
Image default
Bedrijven

Is gember effectief om af te vallen?

Een onmisbaar ingrediënt in de Aziatische keuken, gember. Gember wordt in gerechten, soepen, snacks en dranken op talloze manieren gebruikt. Gember staat bekend om zijn uitgesproken smaak en ontstekingsremmende eigenschap. Ook stimuleert gember de spijsvertering en onderdrukt de honger. Omdat gember de eetlust onderdrukt, wordt aangenomen dat gember gewichtsverlies bevordert. Medische studies hebben ook aangegeven dat gember, samen met andere ingrediënten kan worden gebruikt als het doel is om af te vallen.

Hoe gember kan helpen bij het afvallen

Gember bevat verbindingen die shogaols en gingerols worden genoemd. Deze twee verbindingen stimuleren biologische activiteiten als ze worden geconsumeerd. De antioxiderende eigenschappen van gember bestrijden de vrije radicalen en voorkomen zo ontstekingen.

Gember en afvallen

Een kleine studie wees uit dat mensen die gember consumeren langer vol bleven dan degenen die dat niet deden. Gember heeft ook een significant effect op de heup-tailleverhouding. Gingerolen in gember stabiliseren ook de bloedsuikerspiegel. Gember en afvallen is dus wel degelijk een goede combinatie.

Hier zijn twee combinaties met gember die jouw kunnen helpen bij het afvallen:

Gember citroen water

Als gember en citroen samen geconsumeerd wordt, krijgt je metabolisme een geweldige boost. Zowel citroensap als gember werken als eetlustremmer, waardoor je niet onnodig eet en dus gewicht verliest. Je kunt gewoon een citroen in je gemberthee persen en regelmatig drinken. Hierdoor blijf je gehydrateerd en voel je je langer verzadigd. Je kunt twee tot drie keer per dag gembercitroenwater of gembercitroenthee drinken om de voordelen te maximaliseren.

Appelciderazijn en gember voor gewichtsverlies

Appelazijn doet wonderen als het gaat om gewichtsverlies. Wanneer appelazijn wordt gecombineerd met gember, verhoogt het de antiglycemische en antioxiderende eigenschappen van beide ingrediënten. De eenvoudigste manier om beide ingrediënten te consumeren, is door ze samen te mengen. Je kunt ook gemberthee bereiden en er appelazijn aan toevoegen als het afkoelt. Als je appelazijn toevoegt aan te hete thee, verliest het zijn prebiotische effect.

https://dieetschema.nl/kun-je-sneller-afvallen-met-gember/