Munda Marketing
Image default
Bedrijven

Is een 45 km auto iets voor jou?

In de afgelopen paar jaar hebben 45 kilometer auto’s zich sterk ontwikkeld. Ze zijn een gedeugde concurrent voor bekende autofabrikanten en dit komt omdat ze betrouwbaar en uniek zijn. Ook hebben ze zo hun eigen specialiteiten. Jij vraagt je zelf waarschijnlijk af: waarom zo’n auto kopen? Het rijden van een brommobiel (zoals ze eigenlijk heten) is op meerdere manieren voordelig. Benieuwd naar wat de belangrijkste voordelen zijn, lees dan verder! Hier wordt uitgelegd waarom rijden in een brommobiel niet komisch is maar juist heel slim kan zijn.

 

Voordelen tegenover reguliere auto’s

Luister, als je houdt van stoere, sportieve sportauto’s, dan is de 45 kilometer auto niet voor jou geschikt. Wil jij gewoon van A naar B en maakt het je niet uit hoe je auto eruit ziet of hoe snel deze is, dan is dit type auto wellicht iets voor jou. Het grootste nadeel is wel dat je gedwongen bent om ‘maar’ 45 te rijden. Maar is dit wel zo erg? Denk er maar eens over na. Woon je in de stad of in een dorp en hoef je daar eigenlijk niet uit, waarom zou je dan meer vermogen nodig hebben? Niet alleen dat, maar omdat je topsnelheid dus zo beperkt is kun je nooit een boete krijgen voor te hard rijden! Het volgende voordeel is het kostenplaatje. Wanneer je een nieuwe auto koopt, dan ben je minimaal 10.000 tot 15.000 euro kwijt. En dan hebben we het nog niet eens over de maandelijkse lasten gehad. Nieuwe 45km auto kopen? Dan hoef je maar te rekenen op een aanschaf prijs die minder dan 5.000 euro bedraagt.

 

Tweedehands

Heb jij een beperkt budget of vind je de nieuwprijs van zo’n brommobiel nog steeds te duur, dan kun je overwegen om er een tweedehands te kopen. Doe je dit, dan betaal je een stuk minder dan wanneer je de auto nieuw zou kopen. Kies voor een 45 kilometer auto op elektriciteit, gas of benzine. Voor de elektrische variant geld dat deze ongeveer 20 tot 30 cent per keer kost om op te laden.