Munda Marketing
Image default
Marketing

Wat is een SEO-check?

Voordat we hier op ingaan is het van belang om even toe te lichten wat seo inhoudt. SEO (zoekmachineoptimalisatie) zijn alle activiteiten die jij uitvoert (of uit laat voeren) om ervoor te zorgen dat jouw website zo hoog mogelijk in de gratis zoekresultaten in zoekmachines verschijntIeder bedrijf wil in de huidige digitale wereld een goede online vindbaarheid. Met deze seo check kun je achterhalen wat de mogelijkheden zijn om online beter gevonden te worden door jouw doelgroep en hogere posities te bemachtigen in zoekmachines zoals Google en Bing. Door de uitslag van deze check kun jij meteen zien hoe jouw website scoort met betrekking tot zoekmachines. Hiernaast wordt ook meteen duidelijk hoe je jouw vindbaarheid kunt vergroten door te werken aan zoekmachineoptimalisatie. 

Hoe werkt een SEO-check? 

Jij dient de SEO-check aan te vragen. Dit doe je door eerst je website in te vullen. Vervolgens vul je het zoekwoord in waarvan jij wil weten of jouw website hierop gevonden wordt in zoekmachines. Dit mag echter ook een korte zin zijn. Tot slot vul je nog een aantal simpele gegevens in. Nu ben je klaar en kan je aan de hand van de uitslag actie ondernemen. 

Wat is een SEO-rapport? 

Nadat je de SEO-check hebt afgerond ontvang je een mail met daarin het SEO-rapport. In dit rapport staan een aantal zaken weergegeven waaronder de mate van vriendelijkheid van jouw website ten opzichte van zoekmachines. Hiernaast krijg je verbeteringen voor de structuur, tekst en beeld van jouw website. Naast de verbeteringen krijg je inzichten in de technische performance van jouw website en je ziet het aantal verwijzende links naar jouw website.  

Wat nu? 

Aan de hand van deze SEO-check heb je jouw website beter leren kennen. Normaliter heb je door de check inzichten gekregen die jou helpen om de huidige score van jouw website te herkennen en om verbeteringen toe te passen zodat jouw website hogere posities zal bemachtigen binnen zoekmachines. Nu is het doorpakken en aan de slag met de verbeterpunten om jouw website van een online boost te voorzien. Wil jij dit wel, maar beschik jij niet over de juiste kennis en vaardigheden om dit goed uit te voeren of steek jij jouw tijd liever in andere zaken? Klop dan aan bij de specialisten en genereer hogere posities in de zoekresultaten!