Munda Marketing
Image default
Bedrijven

Brand op de werkvloer

Elektrische branden veroorzaken 6,3 procent van de woningbranden en een groot aantal industriële branden. Omdat het moderne leven het gebruik van elektriciteit vereist, is het van cruciaal belang om de oorzaken van dit soort branden te begrijpen en te begrijpen wat er kan worden gedaan om ze te voorkomen. Dit soort branden op de werkvloer kunnen miljoenen euro’s kosten en het leven van al uw medewerkers in gevaar brengen. Door de gevaarlijkste gebieden in uw bedrijf te identificeren en maatregelen te nemen om deze te verminderen, kunt u iedereen veilig houden. Totdat er zich een brand of ander probleem voordoet, is veiligheid op de werkplek meestal een kwestie die lang niet zoveel aandacht krijgt als het verdient.

Hoe brand op de werkplek te voorkomen?

Verlengkabels, overbelasting van een circuit, defecte stopcontacten en verlichtingsarmaturen zijn allemaal typische oorzaken van elektrische branden. Om elektriciteit te leveren waar dat nodig is, worden vaak verlengkabels gebruikt. Helaas kruisen deze draden vaak de vloer of passeren blootgestelde gebieden. Ze kunnen dan worden beschadigd, waardoor een draad bloot komt te liggen die brandbare stoffen in de buurt kan ontsteken. Te veel objecten die op één circuit zijn aangesloten, kunnen brand veroorzaken. Hoewel een stroomonderbreker dit moet voorkomen, bestaat er nog steeds een risico op oververhitting van draden of andere componenten. Als een stopcontact niet correct is geplaatst of op enigerlei wijze beschadigd is, is het denkbaar dat er een vonk of andere gebeurtenis kan ontstaan, met mogelijk brand tot gevolg. Er kan brand ontstaan als je lampen gebruikt die te krachtig zijn voor het armatuur of als het armatuur niet voldoende wordt geventileerd.

Op zoek naar professionele diensten om de brandveiligheid te waarborgen

De meeste branden op de werkplek kunnen echter worden vermeden of geblust voordat ze te veel schade aanrichten – vooral als de juiste branddetectie apparatuur aanwezig is. Al het elektrische werk laten doen door een ervaren elektricien is de beste methode om elektrische branden te voorkomen. De beste manier om contact op te nemen met een elektricien die onmiddellijk op uw behoeften kan reageren, is door contact op te nemen met degenen die bij u in de buurt wonen, bijvoorbeeld als u in Den Bosch of een gebied in de buurt van Den Bosch woont, u contact kunt opnemen met elektriciens in Den Bosch en omgeving om u te helpen met uw elektrische behoeften. Veel bedrijven proberen geld te besparen door eenvoudige elektrische taken aan ander personeel te delegeren, maar dit is behoorlijk onveilig. Een enkele blunder kan resulteren in een brand die honderden, zo niet miljoenen euros kost. Bovendien moeten alle elektrische systemen regelmatig worden geïnspecteerd en getest op mogelijke problemen, zodat problemen kunnen worden geïdentificeerd en aangepakt voordat er brand ontstaat.