Munda Marketing
Image default
Bedrijven

Presenteer nog professioneler op deze manier

Dit artikel gaat over het geven van een presentatie. Hoe dat professioneler kan met het gebruik van moderne hulpmiddelen zoals een Clickshare.

De inhoud

De inhoud van een presentatie moet natuurlijk interessant zijn voor de toehoorders. Als die een andere inhoud hadden verwacht, dan kan het zeer moeilijk zijn om hun aandacht erbij te houden. De presentatie dient een goed te volgen lijn te hebben. Als het onderwerp wat taai is, zal dat met duidelijke voorbeelden en illustraties toegankelijker moeten worden gemaakt.

De spreker

De spreker dient met vertrouwen over het onderwerp van de presentatie te spreken en heel goed ingevoerd daarin te zijn. De spreker moet voor iedereen goed te verstaan te zijn, de lichaamstaal op een juiste manier te gebruiken en oogcontact te houden met de toehoorders.

Traditionele hulpmiddelen

Een traditioneel hulpmiddel voor in een kleine ruimte is een flipboard. Dat biedt de mogelijkheid om tijdens de presentatie een illustratie op te bouwen. Voor grotere ruimte kan ook je een overhead- of diaprojector gebruiken. Een beamer komt het best tot zijn recht in een wat grote zaal. Met een overheadprojector kan net als met een flipboard een illustratie worden opgebouwd. Van een diaprojector en een beamer zijn de werkingen zeer vergelijkbaar.

Moderne hulpmiddelen

Moderne hulpmiddelen kunnen een presentatie een nog professioneler karakter geven. Maar ook nu weer hangt de bruikbaarheid van de omstandigheden af. We lichten hier een touchscreen en het Clickshare systeem eruit.

Touchscreen

Een touchscreen kan als een verbeterde versie van de flipboard en overheadprojector worden gezien. Je kunt een illustratie op zo’n scherm tonen en die stapsgewijze uitbouwen. Het aantal participanten dient niet al te groot te zijn, want zeer grote schermen zijn kostbaar en niet erg goed handelbaar.

Clickshare

Een ander modern hulpmiddel dat we hier willen noemen, is een Clickshare systeem. Met zo’n systeem kan je vanaf een laptop, tablet of smartphone draadloos beelden op een digitaal scherm tonen. Je kunt zo allerlei apps en beelden van buiten gebruiken om je presentatie te ondersteunen.

Ter afsluiting

We praten hier over een presentatie en niet over een discussiebijeenkomst. Voor de volledigheid melden we dat de twee genoemde moderne hulpmiddelen ook heel goed voor een dergelijk overeenkomst kunnen worden gebruikt. Ze kunnen namelijk gemakkelijk door deelnemers worden gedeeld.