Munda Marketing
Image default
Bedrijven

Manieren om de energierekening te verlagen

Nu de temperatuur daalt is het voor veel mensen écht tijd om actie te ondernemen. De energierekening gaat dit jaar flink omhoog en voor veel mensen betekent dat zij moeten gaan kijken waar ze op kunnen besparen om het toch warm te kunnen hebben in de winter. Er zijn een aantal aanpassingen die je kunt maken, zodat je energierekening flink omlaag gaat.

Beste zonnepanelen 2022

Het beste wat je kunt doen is kijken naar de beste zonnepanelen 2022. Zonnepanelen zijn namelijk de beste manier om je energierekening te verlagen. Je wekt immers je eigen elektriciteit op. Met een thuisaccu relevant aan het verbruik van je huishouden kun je ervoor zorgen dat je altijd voorzien bent van gratis stroom.

Afdichten

Om de energie in je woning te behouden is het belangrijk dat de woning goed afgedicht is. Voel je koude lucht als je bij de deur of een raam staat? Dan is de deur niet goed afgedicht. Je kunt dit gemakkelijk oplossen door tocht strips te plakken.

Korter douchen

Douchen is een grote kostenpost voor vele. Koud douchen is niet voor iedereen weggelegd, vooral niet in de winter. Daarom is het belangrijk om bewust te douchen. Zet een timer zodat je niet langer dan vijf minuten doucht en investeer in een waterbesparende douchekop.

Stel de thermostaat opnieuw in

Als je uiteindelijk niet eronder uit komt en de verwarming toch aanzet, let er dan op dat je niet de oude instellingen van de thermostaat gebruikt. Neem de tijd om de thermostaat opnieuw in te stellen en alleen op de noodzakelijke momenten te laten inschakelen.

Maak gebruik van daluren

Nachtstroom is iets wat de meeste energieleverancier nog steeds handhaven en je kunt geld besparen op de energierekening door gebruik te maken van deze lagere tarieven. Bewaar de was tot na 10 uur en stel de vaatwasser ook in voor ’s nacht.

https://vergelijksolar.nl/wat-zijn-de-beste-zonnepanelen-van-2022/