Munda Marketing
Image default
Bedrijven

Je eigen kinderdagverblijf beginnen?

Ben jij van plan je eigen kinderdagverblijf te beginnen maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan ben je hier op het juiste adres, wij gaan je op weg helpen!

LRK registratie

Om een Kinderdag verblijf te kunnen beginnen moet je een LRK registratie hebben. Hiervoor heb je eerst een goede locatie nodig met het juiste bestemmingsplan, je moet dus eerst bij de gemeente navragen of je hier een kinderdagverblijf zou mogen openen.

Zodra je weet dat je op die bestemming een kinderdagverblijf mag openen is het belangrijk om alle vergunningen te regelen en je zult een gebruiksmelding bij het Omgevingsloket moeten melden. De brandweer of gemeente komt het pand dan controleren op veiligheid.

Nu is het tijd om je in te schrijven bij de KvK, een beleidsplan en een beleid voor veiligheid en gezondheid op te stellen. Zo maak jij duidelijk wat jouw pedagogische instelling is met jouw kinderdagverblijf en hoe jij en je personeel zullen omgaan met de kinderen. Ook moet je een e-Herkenning aanvragen met betrouwbaarheidsinstelling 3 en een VOG.

Ook moet je voldoen aan de inrichtingseisen, deze kun je online inzien. Er zijn nog veel meer punten waar je op moet letten voordat je een kinderdagverblijf opent.

Ervaring

Wat je ook nodig hebt om een kinderdagverblijf te openen is enkele jaren ervaring bij een kinderdagverblijf. Het beste zou zijn als je al bij verschillende hebt gewerkt, zodat je weet hoe verschillende bedrijven functioneren. Hier kun je veel van leren en implementeren in jouw eigen kinderdagverblijf.

Goed personeel

Het is ook belangrijk om goed personeel te vinden die betrouwbaar zijn en dezelfde pedagogische visie hebben als jij. Om goed personeel te vinden is het belangrijk om in gesprek te raken met andere pedagogisch medewerkers en contacten te leggen. Wie weet ken je nog wel mensen van je opleiding.

https://www.dakkindercentra.nl/locaties/rijswijk/