Munda Marketing
Image default
Huishoudelijk

Hoe maak je een kast voor wasmachine?

Als je wasmachine niet op een vaste plek staat, maar in de kamer rondhangt, dan is het misschien een idee om een kast voor wasmachine te maken. Zo’n wasmachine kast is handig voor het opbergen van je wasmachine en eventueel je was. Het geeft een rustige en fijne uitstraling en het oogt netjes. In dit artikel leggen we uit hoe je zo’n wasmachine kast zelf maakt!

Wat heb je nodig?

Om een wasmachine kast te maken, heb je nodig:

– Een kast of kist die groot genoeg is voor je wasmachine. Bij voorkeur iets met deksel, zodat je was er niet bij hoeft te laten liggen.

– Optioneel: wasmand(en) om in de kast te zetten. Dan hoef je de was er niet uit te halen als je hem wilt gebruiken!

– Lijm of schroeven

– Houten panelen (bijvoorbeeld multiplex)

– Handzaag

Hoe maak je het?

Als je kast klaar is, is het tijd om hem in elkaar te zetten. Dit doe je door de panelen aan de zijkant en onderkant van de kast vast te maken met lijm of schroeven. Zorg ervoor dat alles stevig vastzit, want anders kan je wasmachine erin kantelen! Als alles stevig vastzit, is het tijd om de wasmand(en) in de kast te zetten. Dan hoef je de wasmachine er niet uit te halen als je hem wilt gebruiken! En dan is je wasmachine kast klaar voor gebruik!

Heb je nog een wasmachine die je niet meer gebruikt? Misschien is het tijd om hem te verkopen of weg te geven! Zo kun je wat geld besparen en iemand anders blij maken. Als je wasmachine niet op een vaste plek staat, maar in de kamer rondhangt, dan is het misschien een idee om een wasmachine kast te maken. Zo’n wasmachine kast is handig voor het opbergen van je wasmachine en eventueel je was.