Munda Marketing
Image default
Bedrijven

Het nut van een product configurator

Wanneer je een product wilt verkopen is het belangrijk dat je de costumer journey van jouw potentiële klant zo goed mogelijk weet in te richten. Je moet zorgen dat jouw doelgroep exact weet wat ze te wachten staat en zo maak je het aankoopproces een stuk sneller en makkelijker. Wil je dat jouw online transacties en interacties een stuk soepeler verlopen? Dat kan tegenwoordig bijvoorbeeld met een product configurator. Een product configurator is een applicatie, die je kan toevoegen op jouw webshop, waarmee een eindgebruiker zelf zijn eigen product samen kan stellen. Op deze manier kan iedereen het product wat hij of zij op oog heeft helemaal samenstellen en ziet deze persoon ook direct te kosten van dit product. Hiernaast zijn er zelfs modern product configurators waarin je zelfs je eigen teksten kan toevoegen.

De voordelen

Veel mensen zullen niet direct het nut van zo’n product configurator inzien. Echter heeft zo’n applicatie enorm veel handige voordelen en kan het van grote waarde zijn voor jouw website. Een product configurator kan er namelijk voor zorgen dat de eindgebruiker een perfecte preview heeft van hoe het eindproduct eruit zalkomen te zien. Is het product niet helemaal naar wens? Dan kan dit nog eenvoudig worden aangepast, aangezien het product nog niet is gemaakt. Dit vergroot de kans dat het eindproduct slaagt dus enorm veel.

Naast dit kan zo’n product configurator ook voor een bepaalde binding zorgen met jouw klant. Consumenten houden er namelijk van om zelf dingen samen te kunnen stellen en een product volledig te maken naar hun wensen. Ook hebben ze direct een goede indicatie van het eindproduct zal kosten. Er zijn dus geen extra werknemers nodig die voor ieder individu een nieuwe offerte hoeven samen te stellen.

Een product configurator laten maken

Het maken van een product configurator is niet eenvoudig. Gelukkig zijn er verschillende webdevelopers die met het gebruik van java script een product configurator voor jou kunnen maken. Deze applicatie kunnen ze vervolgens eenvoudig in jouw website implementeren. Neem bijvoorbeeld een kijkje op www.orange-juice.nl en kom erachter wat zo’n product configurator voor jouw bedrijf kan betekenen.