Munda Marketing
Image default
Bedrijven

Veel gestelde vragen omtrent de UFI-code

De unieke formule-identificatie, ook wel aangeduid als ufi, is een verplichte code op de etiketten van producten die een gevaarlijke stof of mengsel bevatten. Naast deze code zijn producenten van dergelijke producten ook verplicht om andere informatie over het betreffende en aanverwante producten te verstrekken. Gifcentra kunnen deze informatie dan gebruiken in geval van nood. Wij zetten enkele van de meeste gestelde vragen omtrent deze code op een rij.

Hoe wordt het gebruikt?

De ufi en bijgaande informatie die door de producent verstrekt worden, worden met name door gifcentra in het geval van nood gebruikt. De code kan bijvoorbeeld direct van het etiket worden voorgelezen aan een van de medewerkers van een gifcentrum, deze kan vervolgens aan de hand van de handelsnaam en de code exact bepalen om welk product het gaat en hoe te handelen.

Blijft bedrijfsinformatie nog wel vertrouwelijk?

De code respecteert de integriteit van de vertrouwelijke bedrijfsinformatie. Het is daarom niet mogelijk om bijvoorbeeld uit de code af te leiden over de precieze samenstelling van een mengsel. Enkel de gifcentra zijn hiervan op de hoogte. Zodoende blijft de vertrouwelijke bedrijfsinformatie beschermd.

Op welk moment heb je een nieuwe code nodig?

Zolang de samenstelling van het mengsel niet verandert, blijft de code ongewijzigd. Ook in het geval dat het product in andere opzichten verandert, zoals een nieuwe handelsnaam of verpakking.

Er hoeft enkel een nieuwe code te worden aangemaakt en op het etiket te worden aangebracht, wanneer er sprake is van een wijziging in de mengselsamenstelling.

https://www.devibfabriek.nl/wat-is-de-ufi/

Gerelateerde artikelen

Handelen in crypto voor iedereen

De winkelopening nog feestelijker maken

Tips die jouw fabriek door de coronacrisis heen helpen