Munda Marketing
Artikel marketing

Op zoek naar een baan

Veel verschillende soorten mensen kunnen op zoek zijn naar een baan. Aan de ene kant heb je studenten, die een bijbaantje zoeken voor tijdens een studie, of die net afgestudeerd zijn en hun eerste echte serieuze baan zoeken. En aan de andere kant heb je mensen die al eerder een baan hadden, maar daar zijn weggegaan of ontslagen zijn. Er zijn natuurlijk ook allerlei verschillen in de situatie. De één kan rustig op zoek gaan naar een baantje, misschien zelfs tijdens het huidige werk of bijvoorbeeld tijdens de laatste maanden van de studie en iemand anders heeft weer meer haast. Omdat diegene onvrijwillig zonder baan is komen te staan en rekeningen moet zien te betalen. Er kunnen dus allerlei redenen zijn waarom je een baan zoekt en in dit artikel vind je een aantal tips om zo snel mogelijk een baan te vinden die goed bij je past.

De belangrijkste tip die we je kunnen geven is: solliciteren, solliciteren, solliciteren. Hoe meer je probeert, des te meer kansen heb je om ergens aangenomen te worden. Ga dagelijks op zoek naar de nieuwste vacatures en wees niet bang om te reageren! Als iets toch niet blijkt te zijn wat je ervan had verwacht, kun je altijd nog nee zeggen. Zo creëer je in ieder geval meer opties.

Je kunt je ook afvragen waarom je nergens aangenomen wordt. Kijk eens naar je CV, is dit wel allemaal op orde? Zijn er misschien dingen die je tijdens het zoeken naar een baan kunt doen om je CV interessanter te maken? Oefen ook met het schrijven van een motivatiebrief en vraag of iemand hem een keer voor je wil doorlezen en advies kan geven. Je CV en sollicitatiebrief gaan bij het bedrijf waar je solliciteert door werving en selectie software, of ook wel recruitment software en dan wil je natuurlijk dat die van jouw er tussenuit springt!

https://www.mysolution.com/