Munda Marketing
Artikel marketing

Milieubewust shoppen

Shoppen is iets wat veel vrouwen graag doen en het liefst zo vaak mogelijk. Het is een leuke hobby en het is gezellig om met anderen te doen. Toch wordt het steeds duidelijker dat we een beetje rustig aan moeten doen met shoppen. De kledingindustrie is niet goed voor het milieu omdat er allerlei schadelijke dingen gebeuren. Ook worden er veel mensen uitgebuit.

Het eerste dat je kunt doen om meer milieubewust om te gaan met kleding, is niet meer kleding kopen dan je nodig hebt. Zo simpel kan het zijn. Het is echt niet nodig om elk seizoen een volledig nieuwe garderobe aan te schaffen. Zorg dat je tijdloze kledingstukken koopt die niet heel trendgevoelig zijn. Dan kun je er lang mee doen. Als iets uit de mode raakt, doe het dan ook niet weg, want je ziet dat de meeste trends na een aantal jaar weer een ‘comeback’ maken. Dan ben je blij dat je het nog hebt bewaard.

Kleding die je niet meer leuk vindt, hoef je niet meteen weg te gooien. Soms kun je er nog een leuke draai aan geven. Je kunt bijvoorbeeld witte schoenen zwart verven. Zo zien ze er totaal anders uit en voelt het alsof je een nieuw paar hebt. Maar je kunt nog veel andere dingen doen, zoals een leren jas verven. Als je er echt niets meer mee kunt, dan kun je het ook nog weggeven aan iemand anders. Die kan er misschien wel nog heel veel plezier aan beleven. Zo hoef je het niet weg te gooien, want dat is zonde.

Wat je ook kunt doen is kleding kopen op rommelmarkten of in tweedehands winkels. Steeds meer mensen doen dit, ook ‘jonge, hippe’ mensen. Want hoe leuk is het om een kledingstuk te dragen dat niemand anders heeft? Je kunt zo echt op zoek gaan naar mooie items die bij jouw kledingstijl passen.

https://www.leerverfshop.nl/