Munda Marketing
Image default
Artikel marketing

De beste kleurenlaserprinter

De beste kleurenlaserprinter

Kleurenlaserprinters worden steeds populairder in vergelijking met klassieke inkjetprinters. Vooral de langere bruikbare toner en de verbeterde duurzaamheid van de print behoren tot de grote voordelen van laserapparaten. In de test laten we zien welke modellen bijzonder de moeite waard zijn voor potentiële klanten en waar u altijd op moet letten bij de aanschaf van een printer.

Vooral in kantooromgevingen zijn printers nog steeds een onmisbaar gebruiksvoorwerp. Ondanks de toenemende digitalisering moeten belangrijke documenten in fysieke vorm beschikbaar zijn in kantooromgevingen. Bij de keuze tussen inkjet- en laserprinters profiteert u van lagere printkosten en een verbeterde printduurzaamheid. Waarom dit zo is en wat precies de voor- en nadelen zijn van lasermachines, leest u in ons vergelijkend testrapport. Maar eerst willen we u laten kennismaken met de topmodellen op onze lijst van kleurenlaserprinters. Terwijl het Workcentre 6515DN bijzonder overtuigend is met zijn uitstekende printkwaliteit, scoren de Kyocera en Ricoh modellen punten met hun bijzonder lage printkosten. De HP Color Laserjet Pro MFP M477fdn mag ook niet onvermeld blijven vanwege de hoge printsnelheid.

Vooral met betrekking tot de afdrukkwaliteit worden bepaalde metingen en technische termen uit het printerjargon gebruikt. De termen “dpi” en “ppi” staan bijvoorbeeld voor de “dots per inch” bij het printen en de “pixels per inch” bij het scannen, vooral bij matrixprinters. De ADF (Automatic Document Feeder) is ook een automatische documentinvoer die, onder de naam RADF, ook gebruikt kan worden om het document te draaien. Op deze manier kunnen hele stapels papier direct worden gekopieerd zonder dat u daar iets voor hoeft te doen. Mochten met name jongere lezers zich bekrassen bij het horen van de term “faxen”, dan zal onze handige praktische tip zeker helpen.

Om een printer correct te kunnen beoordelen en een eindcijfer te kunnen geven, verdelen we onze tests en de gemeten waarden in vijf categorieën:

 Met een aandeel van 30 procent elk in de toplijsten voor Tine multifunctionele printers en lasers, zijn de belangrijkste factoren de afdrukkwaliteit en de afdrukkosten. Op het gebied van kwaliteit maken we onderscheid tussen verschillende toepassingsgebieden (bijvoorbeeld tekstdruk, kleurendruk en fotodruk) en maken we objectief meetbare en subjectieve beoordelingen. 

Hetzelfde geldt voor de drukkosten. Hier gebruiken we de prijs van inkt of toner en berekenen deze tot een gemiddeld bedrukt A4-papier in zwart-wit en in kleur naar gelang het verbruik. Zo kunnen goedkope modellen eindelijk een paar jaar lang behoorlijk winstgevend zijn.

Snelheid en printerapparatuur zijn elk goed voor 15 procent van de totale beoordeling. Bij privégebruik speelt de afdruksnelheid misschien niet zo’n grote rol, maar in kantoren waar meerdere mensen documenten afdrukken is een hoge afdruksnelheid essentieel. De apparatuur kan hier echter ook aan bijdragen. Een grote papierlade, automatisch dubbelzijdig printen of een netwerkverbinding kunnen het dagelijks printen aanzienlijk versnellen. Bij multifunctionele apparaten rijst echter ook de vraag naar extra functies zoals kopiëren, scannen of faxen en naar een gebruiksvriendelijke interface en een eenvoudig te gebruiken display.

Hoewel de ergonomie van een printer de achterkant in de prioriteitenlijst naar boven haalt, kan deze de score nog steeds schudden met een aandeel van 10 procent. Hier spelen met name aspecten van bedieningsgemak een belangrijke rol, zoals het volume, de bedienbaarheid, de beschikbaarheid van de driver en de verwerking van nieuwe cartridges. Een printer met uitstekende prestaties en kwaliteit zal vergeven worden van compromissen in deze categorie, maar degenen die hier bijzonder belang aan hechten, moeten in onze tests aandacht besteden aan de lokale beoordeling en deze laten doorstromen in hun aankoopbeslissing.

https://tevredenconsument.nl/elektronica/computeraccessoires/de-beste-kleurenlaserprinter/