Munda Marketing
Artikel marketing

Glamping

De nieuwste trend op het gebied van vakantie vieren is “glamping”. Nou ja, nieuw… de term komt al uit 2005 en is sinds 2016 opgenomen in het Oxford English Dictionary.

Hoewel glamping een enorme vlucht heeft genomen, is nog niet iedereen bekend met deze manier om de vakantie door te brengen. In dit artikel vertellen we je wat “glamping” precies is.

Laten we beginnen met het woord “Glamping”. Eigenlijk is het geen woord, maar een samentrekking van twee andere woorden: “glamorous” en “camping”. Nu wordt al een stuk duidelijker wat glamping is: een manier van kamperen waarin luxe centraal staat.

Kamperen met luxe

Glamping is dus niet: worstelen met tentstokken en (kromgeslagen) tentharingen. Glamping is wel: aankomen op een van de betere campings waar jouw luxe safaritent of lodge al voor je is opgebouwd. Of zelfs verblijven in een cottage of tiny house.

Glamping is niet: slapen op een (lek) luchtbedje, maar glamping is wel: heerlijke bedden met een stevig matras en prettig beddengoed.

Bij glamping heb je de luxe van een klein hotel en het gevoel van vrijheid van het kamperen in de natuur. Dát is nog eens een fijne kampeerbeleving!

Je hebt eigen voorzieningen, zoals een eenvoudige, maar complete, keuken en eethoek, eigen sanitair (toilet en douche) en vaak zelfs wifi.

Ruime keuze aan glampings

Wil je een vakantie aan zee, in een bos of juist in de bergen? Zit je het liefst op een recreatiepark met een verwarmd zwembad, of kampeer je liever bij de boer?  Je kunt eigenlijk in heel Europa glampen, want met ruim 500 “glampings” in 15 landen zit er altijd wel een plek tussen waar jij je helemaal thuis voelt. Vakantievoorpret begint met het kijken wat er mogelijk is. Neem daarom vandaag nog even de tijd om het ruime aanbod op Glampings.nl te bestuderen. Heb je de perfecte vakantiebestemming gevonden? Boek dan gelijk jouw volgende vakantie.

https://glampings.nl