Munda Marketing
Image default
Online marketing

Beton- en steenboren

Beton- en steenboren

Nee, beton- en steenboren zijn niet dezelfde boren. Er bestaan grote verschillen tussen deze boren. Het is altijd goed om te weten met welk type boor u aan het werk moet voor het verrichten van bepaalde werkzaamheden. Weet u dat niet, dan kunt u zomaar schade veroorzaken. En dat is uiteraard niet de bedoeling.

Door dezelfde lengte van de boren wil nog wel eens verwarring ontstaan

Betonboren zijn extreem harde boren. De boor baant zich een weg door materialen waarmee steenboren niet uit de voeten kunnen. Het verschil tussen beton- en steenboren ziet u af aan onder meer de kop. Betonboren gebruikt u met een accuklopboor of een klopboormachine. Dat beide boren nog wel eens met elkaar verward worden, heeft te maken met de lengte van de boren. In beide gevallen zijn die standaard 200, 400 en 600 millimeter. Betonboren hebben een kop die van extreem hard metaal gemaakt is. Daardoor redt de boor zich gemakkelijk met natuursteentegels en ook betonnen muren. Een goede betonboor is te herkennen aan de stompe klop met vleugels. De boor werkt zo ongeveer als een beitel. Maar dan wel als een zeer sterke beitel.

Om een gaatje in een gipswand te maken

Steenboren hebben ook een stompe kop en zijn prima te gebruiken om een gaatje in een gipswand te maken. Ze zijn dus niet geschikt voor beton en natuursteen. Het stompe uiteinde van de boor maakt het mogelijk om veel druk uit te oefenen op de boor. Hoewel de verschillen tussen betonboren en en deze boren duidelijk zijn, is er nog steeds veel onwetendheid met welke boor u welk werk uit kunt voeren.

Voor het betere beukwerk gebruikt u bij voorkeur SDS boren

Behalve boren voor beton en steen hebt u ook nog SDS boren. SDS boren worden vooral toegepast voor het wat men noemt zwaardere beukwerk. Dan hebt u het dus over breek- en boorhamers. De SDS boren beschikken over sleuven waarmee de boor vastgezet kan worden in de boorkop. Dit is nodig door de grote kracht die gebruikt wordt en voorkomt dat de boor losdraait gedurende de werkzaamheden.

https://borenkopen.nl/