Munda Marketing
Image default
Toerisme

Wandeling om De Hoge Venen

Hoge scores vinden is als naar het buitenland reizen! Gaofen grasland, onbemand plateau, lange dekpaden, moerassen en turfpluisjes dansen in de wind! Vandaag nemen we u een uitstekende wandeling van 12,2 km! Als je tijdens je verblijf maar één keer kunt wandelen, kies dan voor Noir Flohay!

Signal de Botrange

Noir Flohay is een plaats in het centrum van Goffin. Aan de andere kant van Botrange Signal is er een platform met een panoramische kaart. Van daaruit is de zogenaamde skeletboom al aan de horizon zichtbaar. Het zijn een dennenbos dat rond 1850 is aangeplant en sinds 1950 continu door branden is verwoest. De bomen werden bleekgrijs door het vuur en de vorst, en weerstonden trots de tand des tijds, waardoor deze plek niet op zijn plaats leek. Dat is onze bestemming om te wandelen.

Route niet in kaart gebracht

Om Noir Flohay te bereiken, moet u vertrouwen op uw eigen oriëntatievermogen en de route die beschikbaar is op de website van het East Guangzhou Tourism Bureau. Download voor vertrek het gpx-bestand van de kaart op uw smartphone (rechtsboven op de website van Oost-België), aangezien er in het midden van het plateau weinig of geen internetverbinding is. Hoewel het enige tijd zal kosten om een ​​manier te vinden om je naar een hoge score te brengen bij Noir Flohay, moedigen we je aan om door te zetten. Het loont de moeite om rechtdoor langs de hoogste score te lopen.

100% hoge voet

Wandelen naar Noir Flohay kan je alle essentie van Hoge Venen geven. Hoe verder je de baan verlaat, hoe meer je de veengrond het plateau in kunt dringen. Het brede grindpad maakt plaats voor het dekpad. Hier kunt u uw ogen uitkijken: het 360 ° panorama is ongeëvenaard. Hier en daar zie je sporen of sporen van turfwinning. Hier vind je alle begroeiing met hoge begroeiing zodat je kunt genieten van al het moois van de omgeving. Het landschap dat deze cursus biedt, is altijd anders.

Bij zonsopgang of zonsondergang

Ik arriveerde om 7.15 uur in Botrange Signal. Nou, ik zou eerder moeten zijn! Kijken naar de zonsopgang of zonsondergang bij Noir Flohay is een ongeëvenaarde ervaring. De lichtinval op de verbrande boomstam was destijds uniek en zeer geprezen door de fotograaf! Ga je ’s middags? Zelfs dan zul je niet teleurgesteld zijn: op elk moment van de dag is de aanblik van deze grillige bomen bedwelmend. Je ervaart een ongekend hoge score. De toren die je in de verte ziet? Ja, daar kom je vandaan …

Kleine, blauwe blauwe vogel, vogel … hoge venen

Je verlaat Noir Flohay via de oprit aan de linkerkant. Je loopt langs Helle naar de Marie-Anne Libert-brug. Persoonlijk vind ik dit deel van wandelen erg leuk. Hier vind je alles wat de Hoge Venen zo beroemd maakt. Ik hou van de bestrating aan beide kanten van de beek, de waterstroom en de bosbessenstruiken. Dit is de ideale plek om u in Heller te vestigen, uit te rusten en te picknicken.

Alleen of in groepen

Wees indien mogelijk egoïstisch: wandel alleen! Geluiden, geuren, landschappen, het kabbelen van de beek, de eindeloze vogels … Ik geniet erg van wandelen. Wanneer ik er zin in heb, loop, stop en verjong ik me. Ik denk dat je teveel praat als je met je partner of vrienden reist. Ik geniet misschien niet ten volle van dit pure en natuurlijke gezelschap.

Laatste rechte lijn

Als de hel eenmaal achter je is, zelfs als het nog steeds een heel mooie omgeving is, verliest het landschap zijn passie. Velden vol bosbessenstruiken, torenhoge geuren onbelemmerd en lange, rechte vuurgordels. Bovendien begint de vermoeidheid hier toe te nemen. Ik denk dat dit deel het moeilijkste deel voor kinderen zal zijn. Als u ze bij u draagt, zorg dan voor voldoende rusttijd.

wandelen in de ardennen met hond

 

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html