Munda Marketing
Toerisme

De keuze voor een B&B in Overijssel is heel logisch

Overijssel is een prachtige provincie. In de Hanzesteden gaan genieten van de rijke geschiedenis en lekker hip shoppen hand in hand. De provincie wemelt van de prachtige natuur, met wel 8 unieke Nationale Parken en landschappen: van moeras tot akker, van veen tot landbouwgebied. In Giethoorn, Venetië van het noorden, hoort een boottochtje er helemaal bij.  En natuurlijk mag je het kunstenaarsdorp Ootmarsum niet overslaan. Overijssel heeft alles wat je nodig hebt voor een fijne break met het gezin, of een romantisch uitje met je geliefde.

Om je verblijf nog leuker te maken, raden we je aan om eens een Bed and Breakfast (B&B) in Overijssel te boeken. Zoals het oude koffiepakhuis in Deventer, de Brocante B&B in Boekelo of het oude doktershuuske in  Goor.

Waarom een Bed & Breakfast en geen hotel?

Waarom we je een B&B in Overijssel aanraden en geen hotel? Nou, aan de kwaliteit van de hotels in Overijssel ligt het niet. Die zijn er in alle soorten en maten en voldoen allemaal aan de hoogste eisen. Maar een B&B heeft een paar speciale eigenschappen die je verblijf net even wat leuker maken.

B&B’s zijn uniek

Wanneer je boekt bij een hotelketen, weet je vooraf precies wat je mag verwachten. Daar is absoluut iets voor te zeggen. Maar je mist ook de verrassing. Natuurlijk, er zijn boetiekhotels, die niet bij een keten horen. Maar als je een bijzondere accommodatie wilt, zit je toch al snel bij een B&B. Hotels kunnen niet uit de voeten met een kloostertuinhuisje, een oude molen of een woonboot. Maar als B&B zijn die locaties perfect.

B&B’s zijn persoonlijker

B&B’s zijn veelal familiebedrijven. Je hebt steeds direct te maken met de eigenaar, waardoor je verblijf veel persoonlijker is dan in een hotel waar elke keer een andere receptionist achter de balie staat. De gedreven ondernemer wil alles op alles zetten om je een fijne tijd te bezorgen en zorgt niet alleen voor het lekkerste ontbijt (vaak met specialiteiten uit de streek), maar kan je ook precies alle geheime pareltjes in de omgeving wijzen.

B&B’s zijn voordeliger

Tja, we blijven toch Nederlanders, hè. Het feit dat een B&B vaak ook een stuk goedkoper is dan een hotel is ook een factor van belang. Zo hou je net wat meer geld over om eens lekker van te shoppen, of voor een heerlijk lokaal streekgerecht.

Boek ook een Bed & Breakfast in Overijssel. Kijk op www.visitoost.nl voor een selectie van de beste B&B’s in onze provincie.

https://www.visitoost.nl