Munda Marketing
Toerisme

Wat is nodig voor een goed bedrijfsuitje

Het is dé uitdaging voor elke organisatie: een groep individuen samenbrengen en omvormen tot een perfect op elkaar afgestemd team. Het jaarlijkse (of vaker) bedrijfsuitje is erg belangrijk als je wilt dat je medewerkers elkaar leren kennen en waarderen. Ook voor het gevoel van verbondenheid met de organisatie is het bedrijfsuitje onmisbaar. In dit artikel een paar tips voor het perfecte bedrijfsuitje!

Hou het luchtig

Het komt wel eens voor dat de directeur het bedrijfsuitje aangrijpt om een nieuwe visie te introduceren. Niet doen, want daar is het bedrijfsuitje niet voor. Een bedrijfsuitje moet leuk zijn. Als je dan toch over werkinhoudelijke zaken gaat spreken, is het leuke er snel van af en schiet je je doel voorbij.

Hou het leuk voor iedereen

Kies niet voor de activiteit die de directeur leuk vindt, maar vraag iedereen waar ze van houden. Zorg voor een programma waarin iedereen iets terugziet waar hij of zij warm voor loopt.

Kies het juiste moment

Plan het bedrijfsuitje op een goed moment. Aan het eind van de maand weet je dat de financiële afdeling bezig is met de maandafsluiting. Hou ook rekening met seizoenspatronen en zorg dat jouw bedrijfsuitje niet plaatsvindt in de drukste periode. Want als iedereen met een gestrest hoofd op het bedrijfsuitje aankomt, is een succes onwaarschijnlijk.

Denk aan je doelen

Toch kun je het bedrijfsuitje wel degelijk “nuttig” maken. Wil je vooral de teamgeest versterken? Kies dan een activiteit waarin samenwerken nodig is. Wil je vooral stilstaan om successen te vieren? Ga dan voor culinair genieten. Gaat het om het aanhalen van contacten? Hou het dan laagdrempelig.

Plan ook lege momenten in

Natuurlijk kun je de hele dag volplannen met activiteiten. Maar het zijn de momenten tussendoor waarin mensen met elkaar in gesprek komen. Dat zijn de momenten dat ze eklaar het beste leren kennen. Zorg dus dat je ook rustmomenten in plant.

Maar ja, hoe organiseer je dit allemaal?

Om een goed bedrijfsuitje te organiseren moet je met best veel zaken rekening houden. Maar ondertussen gaan je reguliere werkzaamheden ook gewoon door. Hoe krijg je dit allemaal op tijd georganiseerd? Simpel:  roep een hulplijn in. Bij BeleefBreda.nl weten we alles van Breda. We weten precies wat er in deze historische stad te doen is. We weten ook alles over het organiseren van een mooi bedrijfsuitje in Breda.

Jij onderzoekt wat iedereen leuk vindt en wij organiseren een mooi programma (met rustmomenten) die aan ieders wensen tegemoet komt. Kies je voor een bedrijfsuitje van www.BeleefBreda.nl, dan leer je elkaar én Breda beter kennen dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Kijk op www.beleefbreda.nl voor een overzicht van wat er allemaal mogelijk is.

https://beleefbreda.nl/