Bekijk ons pizzarecept met een romige topping van artisjok en spinazie. Serveer deze makkelijke zelfgemaakte pizza met een hartige salade voor een eenvoudige midweek maaltijd voor vier personen. Voor dit recept kunt u het beste verse artisjokken kopen maar uit blik kan ook. Ingrediënten
BereidingSTAP 1 Maak het deeg volgens de instructies op de verpakking en laat het rusten terwijl je de toppings klaarmaakt. STAP 2 Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de knoflook een minuutje mee. Voeg de spinazie toe en kook al roerend tot het geslonken is. Roer de zachte kaas erdoor, breng goed op smaak en haal van het vuur. STAP 3 Verwarm de oven voor op 200C/hetelucht of 180C/gas 6. Rol het deeg uit tot een grote cirkel en leg op een geoliede bakplaat. STAP 4 Verdeel de spinazie-roomkaasmix over de pizzadeeg en garneer met de artisjokken en mozzarella. Bak 18-20 minuten of tot ze licht goudbruin zijn en de bodem gaar is. Werk af met een scheutje olijfolie. Neem eens een kijkje op aardappelshop.nl hier kunt u verschillende producten zoals artisjokken of verse kurkuma kopen. |