Munda Marketing
Image default
Bedrijven

Wat voor elektrische fietsen zijn er?

Net zoals dat er verschillende soorten van de gewone fiets zijn, bestaan er ook verschillende soorten elektrische fietsen. Zo bestaat er een: elektrische stadsfiets, elektrische damesfiets, elektrische vouwfiets en nog meer. De verschillende soorten worden nu verder besproken. 

Speed Pedelec

Een speed pedelec is een elektrische fiets met een maximale trapondersteuning van 45 kilometer per uur. Een gewone e-bike heeft een trapondersteuning van maximaal 25 kilometer per uur. Speed pedelecs worden voor de wet gezien als bromfietsen, waarbij de bestuurder zelf ook kan meetrappen. 

Elektrische stadsfiets

Een elektrische stadsfiets is erg comfortabel en geschikt voor dagelijkse zaken, zoals naar werk, school of winkels gaan. De elektrische fiets heeft banden die minder geprofileerd zijn en breder zijn dan die van een racefiets, maar wel smaller zijn dan die van mountainbikes. Het is dus niet de bedoeling dat de elektrische stadsfiets wordt gebruikt voor wedstrijden of voor het fietsen in bossen en velden. 

Elektrische moederfiets

De elektrische moederfiets kenmerkt zich aan de extra stevigheid, lage instap, langere bagagedrager, goede remmen en bescherming van de veren van het zadel. Deze extra voorzieningen zorgen ervoor dat een elektrische moederfiets geschikt is om op een veilige manier met kinderen voorop en achterop te fietsen. 

Elektrische mountainbike 

De elektrische mountainbike wordt gerekend tot de sportieve elektrische fietsen. Het is verkrijgbaar in zowel herenmodel en damesmodel. Het mountainbike model is standaard met brede banden en een goed profiel uitgerust. Dit is om goed op ruig terrein te kunnen fietsen. Hiervoor hebben ze ook vering.

Elektrische bakfiets

Elektrische bakfietsen kom je vooral in de grote steden tegen. Het is een ideale fiets om kinderen mee te vervoeren. Vroeger moest het vervoeren gebeuren met veel spierkracht, maar met de elektrische versie zijn de afstanden gemakkelijk af te leggen. Met de elektrische bakfiets hoeven geen parkeerkosten te worden betaald, kunnen de kinderen op een makkelijke manier naar school worden gebracht en komt er ook wat gezonde lichaamsbeweging bij kijken.