Munda Marketing
Image default
Bedrijven

De voordelen van een bv oprichten

Een bv, voluit besloten vennootschap, is een rechtsvorm die vaak wordt gekozen door een startende ondernemer. Je hebt hierbij ook de keuze tussen een eenmanszaak of een vennootschap onder firma. Toch is een bv oprichten de populairste keus, vanwege enkele voordelen. Deze voordelen zullen hieronder worden uitgelegd.

Regels rond aansprakelijkheid

Het verschil tussen een besloten vennootschap en een eenmanszaak of vof is de mate van persoonlijke aansprakelijkheid voor als er iets gebeurt in je bedrijf. Bij een eenmanszaak of vof zal je persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schulden van het bedrijf. Bij een bv is dit niet zo. Je stelt dan, als het ware, de bv zelf aansprakelijk als een eigen juridische entiteit. Hierdoor hoef je schulden niet te betalen uit eigen zak.

Minder belasting betalen

Met de regelingen voor de zogenaamde vennootschapsbelasting, betaal je minder belasting als je meer omzet draait. Daarom is een bv aantrekkelijker dan bijvoorbeeld een eenmanszaak, omdat je bij de laatste meer belasting betaalt, hoe hoger je winst.

Een hypotheek via de bv

Daarnaast is het mogelijk om een hypotheek voor je eigen woning aan te vragen bij de bv. De rente kun je dan zelf bepalen, met zelfs de mogelijkheid om 0% rente te betalen. Het voordeel is dat je de rente aan je eigen onderneming betaalt in plaats van aan de bank. Hier staat wel tegenover dat je bv wordt belast over de rente uit deze lening. Daarboven geldt net zoals bij andere hypotheekleningen dat je de volledige hypotheek uit terug zal moeten betalen.

https://bundel.nl/bv-oprichten/

Gerelateerde artikelen

Wat voor elektrische fietsen zijn er?

De winkelopening nog feestelijker maken

Hoe houd je als ZZP’er je uren bij?