Munda Marketing
Image default
Mode en Kleding

Het inlopen van Birkenstocks

Als jarenlange verkoper van het merk hebben wij in de loop der jaren al duizenden mensen aan hun eerste paar Birkenstocks geholpen. Wij hebben voor u de belangrijkste dingen op een rijtje gezet die u moet weten als u voor het eerst in de wereld van Birkenstocks stapt.

1) Eerst en vooral….en we kunnen dit niet genoeg benadrukken……Je MOET ZE INREKKEN!

Ja, Birkenstocks moeten ingelopen worden.

Ja, je voeten kunnen pijn doen tijdens dit proces.

Nee, dat betekent niet dat je €100+ aan de verkeerde schoenen hebt verspild.

Zoals u weet, zijn Birkenstocks geen traditionele schoenen. De combinatie van kurk en latex, met het voorgevormde voetbed, is speciaal ontworpen om uw lichaamsgewicht gelijkmatig over uw hele voet te verdelen, in plaats van op specifieke drukpunten (zoals de hiel, de bal van de voet, enz.).

Tijdens het inlopen warmt de latex op door uw lichaamswarmte, waardoor de kurk zich naar uw voeten vormt. Dit resulteert in een persoonlijke, op maat gemaakte pasvorm die ongeëvenaarde ondersteuning en de hele dag comfort biedt. Geniaal, nietwaar?

Ik draag al meer dan 20 jaar Birkenstocks en heb elk nieuw paar moeten inlopen. Het volgende inloopproces is hetzelfde dat ik in de loop der jaren aan duizenden mensen heb aanbevolen. Het is eigenlijk heel eenvoudig. Het enige wat u hoeft te doen, is de eerste week de draagtijd geleidelijk opvoeren.

Dag 1: Draag ze een paar uur OF totdat je voeten je vertellen dat het tijd is om ze uit te doen. De meeste mensen (waaronder ik) voelen wat gevoeligheid in de boog van hun voet. Wanneer dit gebeurt, wissel je ze uit voor een ander paar schoenen en kom je er de volgende dag op terug.
Dag 2: Herhaal het proces van Dag 1. Misschien kun je ze langer dragen dan op dag 1, misschien ook niet. Het is niet erg.
Dag 3: Herhaal dag 1 & 2. (Je ziet waar ik heen wil, toch?)
Tegen het einde van de eerste zeven tot tien dagen zul je ze waarschijnlijk het grootste deel van de dag, zo niet de hele dag, kunnen dragen zonder pijn.

Dat is alles. Week ze niet in water, dat helpt niet. Birkenstocks zijn niet ontworpen om in water ondergedompeld te worden, dus als je dit wel doet, beschadig je alleen maar het leer en droogt de kurk uit, dus doe het alsjeblieft niet!