Munda Marketing
Image default
Onderwijs

Spel, dans en zang

Het theater is een plek waar je volledig jezelf kan zijn, je kan een andere rol aan nemen, of gewoon lekker gek doen en jezelf zijn. Het maakt allemaal niet uit. Als jij je maar op je gemak voelt. Het theater zelf is een redelijk groot begrip, zo is het lastig om soms te kiezen tussen bepaalde onderdelen of onderwerpen. Vaak is dat ook wel zo, omdat het idee rond om het theater geromantiseerd wordt. Het wordt allemaal mooier gemaakt dan dat het daadwerkelijk is. Dit zorgt ervoor dat veel mensen eigenlijk niet precies weten waar aan ze beginnen. Naast dat theater een vorm van kunst is, is het ook hard werken en kost het ook veel energie. Je moet dus wel zeker weten dat je het wilt, anders is het veel verspilde energie.

Theater workshops

Theater leren is een leer gebied op verschillende aspecten. Zo gaat het om dans, zang en spel. Bij dans leer je hoe je emotie over laat komen in een bepaalde beweging, en leer je hoe je dit sierlijk en op een mooie manier doet. Bij zang leer je het gebruiken van je stem, niet alleen tijdens het zingen, maar ook tijdens het spreken op het podium. De manier hoe je iets zegt of verwoordt heeft veel invloed op de manier hoe het stuk over komt bij het publiek. Als laatste heb je spel, hier leer je het acteren zelf. Hoe verwoordt je iets en hoe laat je goed je emoties overkomen. Ook is het belangrijk om te weten hoe je je kan inleven in je personage. Dit alles is veel om te leren als je nieuw bent, daarom zijn er theater workshops. Hier kan je een beetje proeven van het theater leven en kijken of het iets voor jouw is.

Zelfportret

Zoals al eerder gezegd werd gaat het bij het theater om het overbrengen van emoties, wat voelt jouw personage en hoe laat je dat geloofwaardig maar duidelijk zien. Voordat jij in de rol van een ander dijkt moet je eerst naar je zelf kijken. Een cultureel zelfportret is hier ideaal voor. Zo kan je kijken hoe jij in elkaar zit, en hoe jij dingen opvat.

https://www.grotebroer.nl