Munda Marketing
Image default
Vakantie

Mountainbiken Ardennen: Maak je reis compleet!

Om het optimale uit jouw bezoek aan de Ardennen te halen, kun je mountainbiken niet missen. Door de bossen, wegen en heuvels is de Ardennen de perfecte locatie om een rondje te mountainbiken. Door de diversiteit van het landschap is de omgeving zeer geschikt voor zowel beginners als ervaren mountainbikers. Je kunt op de meeste routes namelijk zelf kiezen of je naar beneden gaat via steile bospaadjes of dat je kiest voor een minder steile weg. Door te mountainbiken in de Ardennen verken je deze prachtige locatie op een unieke manier en kun je tijdens het fietsen genieten van geweldige uitzichten.

RAVel

Wanneer je een route uit gaat zoeken, zul je wellicht het woord RAVel tegenkomen. Dit zijn erg mooie en praktische routes om te mountainbiken in de Ardennen. Het zijn groene wegen die speciaal aangelegd zijn op oude spoorlijnen en jaagpaden. Hierdoor is er door heel Wallonië een veilige route aangelegd voor liefhebbers van mountainbiken. Er zijn meer dan 45 routes, maar je kunt natuurlijk ook op eigen initiatief het gebied verkennen. De routes van de RAVel zijn geschikt voor alle leeftijden en zijn daarom zeer aan te raden om als groepsactiviteit te doen met bijvoorbeeld de hele familie.

Suggesties voor mountainbiken ardennen

Van Hastière tot Andenne, oftewel de RAVel van de Maas. Dit is een mooie, autovrije route waar je kunt genieten van prachtige uitzichten. Daarnaast is de route van Ahnhée naar Ermeton-sur-Biert, oftewel de RAVel van Molignée ook een prachtige route. Deze tocht van ongeveer 20 kilometer is perfect voor beginners en brengt je langs forten en ruïnes. Mountainbiken Ardennen: ontdek de prachtige Ardennen!

https://indardennen.be/activiteiten/mountainbiken/

Gerelateerde artikelen

Single groepsreizen om nieuwe mensen te leren kennen

De mooiste motorreizen boek je hier

Fenomenaal fietsen in Twente