Munda Marketing
Vakantie

Fenomenaal fietsen in Twente

Elke fietser weet het, er is geen betere manier om de omgeving te verkennen dan per fiets. Al fietsend leg je zonder grote inspanning snel afstanden af die wandelend een paar uur langer duren. Maar het tempo ligt niet zo hoog dat je al het moois in de omgeving niet meer ziet. Kom je iets tegen wat je iets uitgebreider wilt bekijken, dan stap je even af.

En als je er genoeg van hebt, stap je op en rijd je weer verder. Lekker met het gezicht in de zon, de haren wapperend in de wind. Tenminste, als er goede en veilige fietspaden beschikbaar zijn.

Uitgebreid fietsnetwerk

Echt fenomenaal is het fietsen in Twente. In een prachtige omgeving kun je nog echt ervaren wat rust en ruimte betekent. Afwisselend fiets je door bossen en heidegebieden. Het ene moment rijd je langs (of over) een eeuwenoud landgoed, het andere moment zie je tussen de bomen ineens een prachtig kasteel liggen. En vergeet ook niet te stoppen voor een drankje bij een van de vele bistro’s, cafés en restaurants.

Alles bij elkaar ligt er zo’n 2000 kilometer aan fietspaden voor je klaar. Stippel zelf je route samen door de knooppunten van fietsnetwerk Twente te verbinden. Als je wilt kun je ook de grens over, want het Twentse Fietsnetwerk is goed verbonden met het Duitse fietsnetwerk. Het Duitse netwerk biedt je nog eens 500 kilometer aan aantrekkelijke fietsroutes. Zelfs de meest fanatieke fietser kan dus elke dag een andere route rijden.

Mountainbike (MTB)

Voor de liefhebbers van het wat ruigere werk biedt Twente een groot aantal MTB-tochten, samen goed voor ongeveer 700 kilometer avontuurlijk fietsen.

Pak de fiets en kom naar Twente

Wij zeggen: ga toch fietsen! Monteer de fietsdrager en kom met fiets en al naar Twente. Boek een overnachting in een leuke B&B en maak er een heerlijk fietsweekend van. Heb je geen fietsdrager? Geen nood. Je kunt in Twente op verschillende plaatsen een goede fiets huren (ook e-bikes).

Kijk op www.visittwente.nl voor een aantal leuke fietsroutes en laat je verrassen door het vele moois dat Twente te bieden heeft.

https://www.visittwente.nl/