Munda Marketing
Image default
Woning en Tuin

Decoratie-ideeën voor tiny houses

Het is logisch dat tiny houses niet de grenzeloze ontwerpvrijheid zoals grote en ruime kamers bieden. Dit betekent echter niet dat de bewoners het zonder een smaakvol ontwerp en een goede sfeer moeten stellen. Integendeel: met een paar eenvoudige ontwerp trucs, wat kleur en veel creativiteit kunnen zelfs kleine ruimtes zonder problemen harmonieus en modern worden ingericht. De juiste keuze van kleurencombinaties, wanddecoraties en decoratieve objecten zorgt voor harmonie en maakt zelfs de kleinste ruimte in een handomdraai vriendelijk en uitnodigend.De volgende kleurideeën voor kleine ruimtes bieden zeker interessante ideeën, op basis waarvan je elke ruimte volledig naar uw eigen ideeën en behoeften kunt inrichten.


 
 

Laat lage ruimtes visueel in hoogte toenemen

Het is belangrijk om de juiste plafondkleur te kiezen voor kleinere ruimtes met een lage plafondhoogte. Idealiter is het plafond wit of zo licht mogelijk. Dit kleurenschema zorgt ervoor dat elke kamer er beduidend hoger en helderder uitziet. Een bijkomend positief effect wordt bereikt door de plafondkleur iets “naar beneden” te “trekken”, d.w.z. deze in een strook onder het plafond door te trekken.
 

Licht en donker voor grote verhoudingen

Naast hun kleine afmetingen hebben veel kleine kamers een meer buisvormige snit, waardoor ze kleiner en krapper lijken. Om dit effect tegen te gaan, kunt je de ruimte visueel opnieuw in verhouding brengen door de kleur van de wanden te veranderen: Hiervoor zijn de twee kortere wanden in een donkerdere tint geschilderd, de langere in een bijpassende lichtere tint. Op deze manier wordt de langgerekte vorm door de toeschouwer als prettiger en minder beperkend ervaren.
 

Groen voor een goed humeur

De groene tinten zorgen ervoor dat de kamers ruimer en vriendelijker lijken. Groen heeft een verkwikkende werking en staat voor harmonie en levensvreugde. Daarnaast heeft blauw een kalmerende en verfrissende werking. Met deze kleurencombinatie creëert je ook in de kleinste ruimte een grote oase van welzijn.


 
Maar ook hier is het belangrijk om te letten op discrete nuances en lichte tinten, want te sterke en donkere tinten zorgen er al snel voor dat de ruimte onrustig en krap wordt. Heldergroen en blauw op wanden en plafonds kunnen worden aangevuld met lichtgevende woonaccessoires zoals vazen, kussens of tapijten, waarmee steeds weer de toon kan worden gezet.
 

Aardetinten en natuurlijke kleuren voor rust in de kamer

Een kleurenconcept van delicate aardetinten en natuurlijke kleuren, gecombineerd met een inrichting in natuurlijke materialen, is perfect voor kleine ruimtes, omdat het comfort en een rustige sfeer creëert. Het is belangrijk dat het aantal kleuren helder blijft en dat er niet te veel kleine vlakken worden gecreëerd, die op hun beurt de ruimte onrustig kunnen maken.