Munda Marketing
Image default
Woning en Tuin

Ken de voordelen van een groene wand

In tijden waarin de Urban Jungle-trend steeds sterker wordt, helpt de groene wand om de sfeer op de warmste zomerdagen aangenamer te houden. Vandaag de dag zijn de zogenaamde groene muren de beste optie om de bewoners van de grote stadscentra een beetje natuur te brengen.

Leer de voordelen kennen die ze met zich meebrengen en zie hoe je de groene wand kunt gebruiken om meer charme en gezondheid in jouw huis te brengen.

 

Wat is de groene muur

Ook wel bekend als een levende muur of verticale tuin, de groene muur is een landschap interventie die door de geschiedenis heen is gevonden. Het eerste opgenomen exemplaar is de Hanging Gardens of Babylon, waar de vegetatie die op de terrassen over de muren werd gekweekt.

 

Vandaag de dag hebben groene muren de voorkeur van architecten en decorateurs. Ze zijn mooi, vooral als ze vergezeld gaan van verfijnde houten panelen, die elke omgeving waarderen. Maar ver buiten de schoonheid brengt de groene muur verschillende voordelen met zich mee. Kijk eens aan!

 

Warmte-isolatie

De groene wand wordt vooral in grote centra gebruikt, waardoor de schaarste aan vegetatie de temperatuur steeds hoger wordt.

De planten van de verticale tuin maken een soort controle van de omgevingswarmte, omdat ze meer vocht brengen en nog steeds voorkomen dat het vast komt te zitten in het metselwerk. Op deze manier wordt de lucht koeler en de temperatuur aangenamer.

 

Akoestische isolatie

Verticale tuin planten voorkomen ook galm en voorkomen dat er geluid van buitenaf in het milieu terechtkomt. Deze akoestische isolatie wordt versterkt door de houten panelen, die zowel worden gebruikt om de planten te bevestigen als om een groter gevoel van gezelligheid op de plaats te creëren.

 

Vermindert het energieverbruik

Door het verlagen van de binnentemperatuur vermindert de groene muur ook het gebruik van airconditioners. Op deze manier zorgt de verticale tuin ook voor meer duurzaamheid in het project door het mogelijk te maken het elektriciteitsverbruik te verminderen.

                                                  

Gerelateerde artikelen

Sloten vervangen bij verhuizing belangrijk?

Een houten overkapping op maat bouwen

Een gezonder milieu is iets om voor te strijden