Munda Marketing
Image default
Woning en Tuin

Tips bij het aanschaffen van kunstgras

Droom je van een strak gazon, maar zie je het onderhoud niet zitten, dan is kunstgras iets voor jou. De kwaliteit van dit gras is tegenwoordig heel goed waardoor je het bijna niet meer van echt kan onderscheiden. Bovendien is dit gras ideaal als je last hebt van hooikoorts. Je geniet van het grastapijt in je tuin zonder dat je je druk hoeft te maken over zaaien, maaien en sproeien. Kunstgras is ook leuk als ondergrond voor je balkon of onder je overkapping.

 

Soorten kunstgras

 

Voor elk doel is een geschikt grastapijt te vinden. Ook voor de kleur hoef je je niet te beperken tot groen, dit gras is beschikbaar in veel verschillende kleuren. Er wordt onderscheid gemaakt tussen gras voor een siertuin, om op te spelen of voor het sporten. Dit laatste gras moet beter tegen een stootje kunnen dan gras dat weinig belopen wordt. Wil je een gras dat natuurlijk oogt, kies dan voor een soort waarbij verschillende tinten groen gecombineerd worden. Echt gras heeft tenslotte ook niet één kleur groen. Een kunstgrasmat waarbij de grassprieten dichter tegen elkaar aan zijn genaaid heeft ook een natuurlijker effect. Let dus op de dichtheid als je een natuurlijke uitstraling wilt. Heb je kinderen of huisdieren die spelen op het gras, kies dan voor een soort met stevige sprieten. Je hebt de keuze uit verschillende lengtes van de grassprieten. Luxer gras heeft wat langere grassprieten, maar is ook duurder dan gras met kortere sprieten. Houd bij het kiezen van je gras rekening met het doel waarvoor je het wilt gebruiken, je kwaliteitswensen en het budget dat je ervoor over hebt.

 

Aanleggen van kunstgras

 

Kunstgras kan je laten leggen, maar je kan het ook zelf doen. Zorg dat je een egaal oppervlak hebt en schep hierop een laag bestratingszand van ongeveer 5 tot 10 centimeter. Bedek de bodem met een onderdoek, want zo voorkom je dat er onkruid door je kunstgrastapijt heen groeit. Kunstgras koop je in rollen die je uitrolt waarbij je ervoor zorgt dat er geen plooien ontstaan. De grassprietjes moeten dezelfde kant op wijzen, bij voorkeur richting je woning. Als het nodig is, snijd je het gras met een stanleymes bij. Als je twee rollen gras op elkaar aan wilt sluiten snijd je van beide kanten een rand af van ongeveer 2 tot 3 centimeter. Je plakt daarna de onderkant op de naad aan elkaar vast met zelfklevende lijmband. Om je kunstgras goed vast te zetten sla je kunstgrashaken langs de zijkant met telkens een halve meter afstand. Wil je zo min mogelijk haken gebruiken, dan strooi je zand over het gras, je veegt dit met een bezem in. Strooi regelmatig nieuw zand als er niet meer voldoende zand ligt op je gras. Zo heb je jarenlang plezier van je kunstgrasgazon.

https://www.kunstgrasdirect.nl