Munda Marketing
Image default
Dienstverlening

De hypotheekadviseur

kunt de onmisbare schakel zijn tussen mensen en hun droomhuis, je werkt met mensen en het is een erg afwisselend beroep. Spreekt dit je aan? lees dan vooral verder.

 

Wat houdt het beroep in?

Als hypotheekadviseur help je mensen om de juiste hypotheek te kiezen voor hun situatie. Je gaat met klanten in gesprek en geeft ze advies met betrekking tot jet afsluiten van een nieuwe hypotheek of het oversluiten of aanpassen van hun huidige hypotheek. Je denkt met de klant mee en helpt hen een keuze te maken, vervolgens ondersteun je hen bij het aanvragen van een hypotheek.

 

Over welke vaardigheden moet je beschikken?

Om het beroep van hypotheekadviseur goed uit te kunnen voeren in het belangrijk dat je over een aantal vaardigheden beschikt. Het is een sociaal beroep, dus sociale vaardigheden zijn van groot belang. Je moet op een ontspannen maar heldere manier met klanten in gesprej kunnen gaan en de juiste vragen weten te stellen. Ook is jet uiteraard nodig dat je verstand hebt van verschillende soorten hypotheek en dat je deze op een begrijpelijke manier kunt uitleggen. Je moet zelf over goede financiële kennis beschikken zodat je klanten goed advies kan geven. Voldoende wiskundige kennis en goede rekenvaardigheden zijn hiervoor essentieel.

 

Wat maakt dit beroep boeiend?

Als hypotheekadviseur heb je een erg afwisselende baan. Klanten komen met veel verschillende vragen en situaties bij je. Er kunnen hele ingewikkelde constructies gevraagd worden waar je veel voor moet uitzoeken en berekenen, maar ook meer gangbare hypotheek vragen van starters op de woningmarkt. Deze variatie houden het werk lang interessant en zorgen ervoor dat geen dag op het werk hetzelfde zal zijn.

 

Reageren op een Vacature Hypotheekadviseur?

Ben je enthousiast geworden van deze tekst, reageer dan eens op een vacature voor een hypotheekadviseur. Je vindt deze op sites van hypotheekverstrekkers. Je kunt als je geschikt bevonden wordt snel aan de slag als hypotheekadviseur en elke dag met veel plezier naar je werk om mensen te helpen met al hun hypotheek vragen en wensen. Zo kun je klanten helpen om al hun woonwensen te verwezenlijken en veel woonplezier te hebben in hun nieuwe of verbouwde woning.