Munda Marketing
Image default
Bedrijven

Tips die jouw fabriek door de coronacrisis heen helpen

Het is belangrijk om eens in de zoveel tijd jezelf en je bedrijf een spiegel voor te houden. Even gewoon eerlijk zijn en eens goed kijken naar de dingen zoals ze dag in dag uit gaan. Bepaalde dingen en processen lijken vanzelfsprekend te gaan zoals ze gaan. Echter is het zo dat de coronacrisis ervoor heeft gezorgd dat veel fabrieken met de handen in het haar zitten. Er wordt minder of niets meer geleverd door de leverancier en de klanten nemen minder of niets af. Dit alles zorgt ervoor dat er veel minder kan of moet worden geproduceerd. Dit is dan ook het moment om het hoofd koel te houden en eens te kijken naar de dagelijkse processen die plaatsvinden in de fabriek. Het kan zijn dat het beter is om het personeelsbestand te verkleinen of om bepaalt werk zoals Autonoom onderhoud uit te besteden. Dit zorgt ervoor dat je geld bespaart en nog steeds de kwaliteit kunt leveren na de coronacrisis die er ook voor de crisis werd geleverd. Bijkomend voordeel is dat je een samenwerking aangaat met bedrijven die jaren ervaringen hebben in dingen die zij doen. Je fabriek gaat er misschien zelfs wel op voor uit vergeleken met vroeger. Vroeger was niet altijd alles beter.

Terug op het oude niveau

Het is belangrijk dat je wanneer de fabriek straks na de coronacrisis weer haar oude productieniveau behaald rekening wordt gehouden met een aantal punten.

Houdt de bezettingsgraad onder de 85% om zo de processen ideaal te laten verlopen en eventuele tegenvallers zoals: stroomuitval, ziekte, leveringsproblemen en andere onverwachte problemen op te vangen. Wanneer er namelijk wordt gewerkt met een hoger bezettingsgraad is het moeilijker om het te handhaven. Het kost namelijk minimaal tien dagen om na een uitval terug te komen op een bezettingsgraad van 90%.

Daarnaast is het belangrijk om je niet blind te staren op voorcalculaties. De voorcalculaties worden vooraf gemaakt en kunnen niet 100% voorspelen wat er in de toekomst gaat gebeuren. Er zullen namelijk meevallers en tegenvallers zijn die vooraf niet uitgewerkt konden worden. Met name de tegenvallers zorgen ervoor dat er problemen ontstaan. Het management verwacht dat er productieaantallen worden behaald op basis van deze voorcalculaties die achteraf in de praktijk niet haalbaar zijn. Ga dus niet blind uit van de voorcalculaties.

https://ezfactory.nl/autonoom-onderhoud/