Munda Marketing
Internet marketing

Facebook likes kopen – lees er alles over

Heb je een Facebook bedrijfspagina, dan heb je een vind-ik-leuk teller. Deze teller telt het aantal pagina likes. In tegenstelling tot de bedrijfspagina heb je bij FB ook een vrienden pagina. Deze telt logischerwijze het aantal vrienden die je hebt.

Om betrouwbaarder over te komen zijn de likes op je pagina heel belangrijk. Mensen, en vooral potentiële klanten, kijken hier als eerste naar. Heb je een hoge teller, dan kom je betrouwbaar over en zijn mensen sneller geneigd om iets bij je te kopen. Ook zijn ze sneller geneigd om je pagina ook leuk te vinden. Dat levert je weer een extra like op.

 

Hoe kom je aan likes

Likes kun je kopen bij Facebook. Zet een campagne op en zet je pagina of bericht in de spotlights. Stel een budget in per dag en zie langzaam de vind-ik-leuk teller op je pagina groeien. Dit is wel een bezigheid wat veel tijd en geld kost. 

Gelukkig zijn er nog 2 andere alternatieven. Alternatief 1 – zet een winactie op. Met een winactie verloot je iets onder de mensen die op de vind-ik-leuk knop hebben gedrukt. Er zijn wel een aantal voorwaarden aan een winactie verbonden. Zo moet je kansspel belasting betalen wanneer de waarde van je product hoger is dan 449 euro. Ook mag je niemand vragen je bericht te taggen. Overtreed je de regels dan kan Facebook zonder pardon je pagina verwijderen. Hier krijg je dus ook geen waarschuwing voor.

Alternatief 2 – is het kopen van Nederlandse Facebook likes. Hierbij weet je vooraf precies hoeveel het je gaat kosten en oplevert. In tegenstelling tot de campagne weet je helemaal niets zeker, behalve dat het je veel geld gaat kosten. Rechtstreeks likes kopen is veel effectiever.

 

De doelgroep

Welliswaar kun je de doelgroep opgeven bij een Facebook campagne. Echter leidt dit, en dat is uit onderzoek gebleken, in 0,4% van de gevallen tot een nieuwe klant. Ga je Nederlandse FB likes kopen bij een gerenommeerde webshop, dan is de kans veel groter dat je daar iets uithaalt, ondanks dat het niet de juiste doelgroep is. Hoe dat komt heeft ermee te maken dat de mensen die je gaan liken, ook een echt netwerk hebben. Dit netwerk is in een aantal gevallen wel geïnteresseerd in de dienst of product die je verkoopt. Daarom is het niet alleen goedkoper en weet je wat je vooraf krijgt, maar kan het je als bonus nog iets extra’s opleveren.

 

Internationaal

Wil je puur en alleen de teller ophogen, dan kun je ook besluiten om Internationale likes te kopen. Dit is een stuk goedkoper. Klanten ga je hier zeker niet uithalen maar… naast een groter bereik wat je ermee creëert, ziet je pagina er ook een stuk overtuigender uit.