Munda Marketing
Image default
Aanbiedingen

Zenuwen … je bent echt de enige niet!

Ai ai… ben jij ook iemand die nagels begint te bijten wanneer de eerstvolgende tentamen- of deadline week op de agenda tevoorschijn komt? Die zenuwachtig heen en weer begint te ijsberen en daarbij velletjes van de vingers pulkt wanneer je een belangrijk telefoontje af dient te handelen? Kletsnatte oksels of vijftien keer naar het toilet voor dat je een presentatie gaat starten? Of knars je je tanden wanneer je nerveus bent? Je bent echt de enige niet, maar het is logisch dat het voor jezelf ontzettend irritant is! Lees snel met ons mee om jouw zenuwen een stukje te verminderen wanneer je je opgejaagd voelt! 

 

Cliché maar waar… sporten maar! 

 Heb jij ontzettend drukke weken voor de boeg? Merk je dat je extra gespannen bent de laatste tijd en dat jouw gebit of nagels daaraan onderdoor gaan? Zorg dat je je hoofd zo nu en dan écht even goed maakt! Onze tip, ook al wil je het misschien niet horen? Sporten maar! Ga voor dat uurtje in de gym op de dinsdag- en donderdagochtend, of loop de stress er na een dagje werken even uit door een blokje om te joggen. Ben je nou echt geen sporter? Überhaupt een uurtje in de buitenlucht zijn kan al een hoop doen voor jouw stressgehalte, dus een uurtje rustig fietsen of wandelen also does its job! 

 

Vermijd nerveus makende producten

Wist je dat je sommige producten (zowel eten als drinken) beter kan vermijden wanneer je liever geen zenuwachtig gevoel hebt? Zo is het bekend dat je een nerveuzer gevoel krijgt wanneer je koffie drinkt, en kan je ook beter geen (of in ieder geval niet te veel) chocola eten tijdens een gespannen periode! Je zult merken dat wanneer je meer gespannen bent, jouw zenuwachtige trekjes meer naar voren komen, dus als je de zenuwen verminderd, zal dit een positief effect hebben op de trekjes! 

 

Sleep is ABSOLUTELY not for the weak! 

Zorg er in gestreste tijden voor dat je voldoende slaapt; slaap zorgt ervoor dat je je meer ontspannen voelt en overdag beter kan relativeren. 

Tip! Heb je het gevoel dat je altijd last hebt van zweten (dus bijvoorbeeld overmatig zweet) of elke dag opnieuw tandenknarst zonder er écht van af te komen? Je kan voor veel van zulke trekjes terecht bij een specialist; zo kan je bijvoorbeeld botox tandenknarsen overwegen als je echt problemen ondervindt aan de hoeveelheid tandenknarsen!