Munda Marketing
Image default
Marketing

Wat is een LED scherm?

Een LED-scherm is een groot scherm dat een heleboel kleine lichtgevende diodes gebruikt. Via software kun je al deze leds van kleur veranderen om een geweldig design te krijgen. In de openbare ruimte worden led-schermen gebruikt om reclame te maken of live content aan te bieden. Het bekendste voorbeeld is het WK voetbal op een groot scherm of wielerverslaggeving op een tv-scherm. LED-schermen zijn geweldig om uw bedrijf te laten zien – u kunt ze huren of kopen. Verhuur is populair voor evenementen, zoals open dagen en aankondigingen.

Voordelen van een LED scherm

LED-schermen zijn in wezen net als tv-schermen, maar ze hebben ook speciale eigenschappen die ze perfect maken voor bepaalde klussen. U weet waarschijnlijk al hoe veelzijdig LED-schermen zijn voor reclame. Outdoor LED-schermen zijn erg geschikt om altijd buiten te zijn, terwijl tv’s meer geschikt zijn voor gebruik binnen. Ze zijn ook waterdicht en stofdicht met IP66-certificering.

De helderheid van LED’s is een van de dingen die ik het leukst vind aan hen. De beeldkwaliteit is veel beter dan die van tv’s en projectoren; we hebben het over 500-750 nits (cd/m²), in tegenstelling tot 100 of zo voor tv’s en 200 voor projectoren. Een videoprojector voor thuis meet misschien maar 600 nits, maar een LED-scherm kan gemakkelijk 6000 of meer bereiken. Dat is een behoorlijk significant verschil. Als de zonnestralen te hard zijn, moet u mogelijk uw scherm donkerder maken. Dit maakt het beter zichtbaar voor tv’s of door projectoren. Het is niet verrassend dat LED-schermen vaak met grote oppervlakken worden gemaakt. Dit is het derde voordeel omdat de kleine schermen zo’n 4-5 meter groot zijn en dus goed afleesbaar zijn van een afstand

Zoals op de foto te zien is, is ons P8-scherm ongeveer 6 m². Tegenwoordig kunt u schermen van verschillende formaten huren, omdat ze modulair zijn opgebouwd uit modules of panelen. Als u een gebied moet verlichten zonder het gedoe van het installeren van bedrading, zijn LED’s perfect! Ze zijn niet alleen economisch en kostenefficiënt, ze kunnen ook voldoende verlichting bieden voor elk schermformaat. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken dat je zonder stroom komt te zitten, omdat hij vaak wordt gevoed door je normale thuisaansluiting. Door de verschillende soorten schermen te leren, kunt u erachter komen wat het beste is in uw situatie. Een van de unieke dingen van LED-schermen in plaats van bermborden is dat de reclame, omdat het een scherm is, meer opvalt. Met deze vorm van publiciteit valt u meer op bij uw klanten.

  1. Bewegend;

  2. Opvallend;

  3. Meer impact.