Mundamarketing
31 mei / 2021

Veilig bestanden versturen

We leven in een tijdperk alwaar zich steeds meer op het internet afspeelt. Dit brengt ook met zich mee dat bedrijven er gebruik van maken om bijvoorbeeld bestanden naar elkaar te versturen. Dit is natuurlijk hartstikke handig, want veel mensen werken tegenwoordig thuis en dan is het wel fijn dat je bestanden naar elkaar kunt versturen voor het werk. Maar hoe kun jij veilig bestanden versturen? Je hebt ongetwijfeld wel eens wat gehoord van een data-lek. Bedrijven kunnen namelijk met je gegevens aan de haal gaan en deze bijvoorbeeld inzetten voor spam. In dit artikel geven wij tips, zodat veilig bestanden versturen gegarandeerd kan worden.

 

Ga altijd voor een premium account

Zoals je ongetwijfeld wel weet zijn er heel veel plaatsen alwaar je bestanden naar elkaar kunt versturen. Er zijn ook websites die dit gratis aanbieden. Het punt is echter dat je dan wel kunt genieten van minder beveiliging. Daarom is het in de meeste gevallen aan te raden om voor een premium account te gaan. Je betaalt dan weliswaar een maandelijks bedrag, maar de beveiliging is dan veel beter geregeld. Kijk dus goed alwaar jij bestanden naar elkaar kunt versturen. Lees vervolgens recensies en ga na waar jij het beste een premium account kunt aankopen.

 

Wees niet onzorgvuldig

Als jij bestanden naar elkander gaat versturen is het belangrijk om niet onzorgvuldig te zijn. Het punt is namelijk dat verschillende datalekken tot stand komen door onzorgvuldigheid. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jij ergens een papiertje rond laat slingeren, je account niet uitlogt en zo zijn er nog meer zaken waar je aan kunt denken. Zorg er dus voor dat er altijd zorgvuldig wordt gewerkt in een bedrijfsomgeving, maar helemaal als je thuis aan het werk gaat. Daar kunnen namelijk nog sneller privacy gevoeligheden en dergelijke worden gelekt.

Hierboven hebben wij enkele tips gegeven als het gaat om veilig bestanden versturen. Hopelijk heb je iets aan deze tips gehad en kun jij er iets constructiefs mee doen. Veiligheid is namelijk belangrijk in een wereld waarin steeds meer zaken zich via het internet gaan afspelen.