Munda Marketing
Image default
Woningen

Kun je zomaar een makelaarskantoor beginnen?

Wil jij ook makelaar worden? Of misschien ben je al makelaar, maar overweeg je om een eigen makelaarskantoor te openen? Dat kan! De initiële kosten zijn niet hoog en na het behalen van jouw papieren ben je officieel makelaar. In dit artikel lees je meer over de stappen die je moet ondernemen om een makelaarskantoor te openen.

De eerste stappen naar je eigen makelaarskantoor

De eerste stap is het behalen van jouw makelaarspapieren. Als je makelaar wilt worden, is het natuurlijk ook belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de woningmarkt. Dit kan door middel van vakliteratuur of door gesprekken met ervaren makelaars. Wanneer je denkt dat je voldoende kennis hebt, kun je een makelaarspapier aanvragen bij de overheid. Als je dit papier hebt behaald, ben je officieel makelaar!

De tweede stap is het inschrijven van jouw makelaarskantoor bij de Kamer van Koophandel. Dit kan online of via post. Wanneer jouw makelaarskantoor geregistreerd is, ontvang je een uniek KvK-nummer. Dit nummer moet je vermelden op al jouw correspondentie en facturen.

En dat is alles! Als je deze twee stappen hebt ondernomen, kun je officieel aan de slag als makelaar. Natuurlijk is het belangrijk om je bedrijf goed te promoten, zodat mensen weten dat je er bent. Dit kan door een website te maken of door advertenties in lokale kranten of tijdschriften te plaatsen.

Werken bij een makelaarskantoor

Als je niet zelf een makelaarskantoor wilt beginnen, kun je ook gewoon solliciteren bij een makelaarskantoor. Er zijn veel verschillende makelaarskantoren waar je terecht kan, dus het is belangrijk om goed te kijken welke makelaardij het beste bij jou past. Neem bijvoorbeeld Voorne Makelaars: dit is een kleinschalig familiebedrijf dat al sinds 1961 actief is in de woningmarkt. Voorne Makelaars staat bekend om de persoonlijke aandacht die ze aan hun klanten besteden. Neem gerust contact met ze op voor meer informatie!