Munda Marketing
Image default
Aanbiedingen

4 tips voor het eten van meer groente

 

Wil je graag meer groente eten, maar weet je niet zo goed hoe? Je bent niet de enige. Veel mensen willen graag een gezonde leefstijl, maar weten niet goed hoe ze dit moeten aanpakken. Met een paar simpele tips haal je gemakkelijk de aanbevolen hoeveelheid groente per dag! Ben je benieuwd naar de tips? Lees dan verder en kom erachter! 

Ontbijt met een smoothie

De dag gezond beginnen is het halve werk. Wanneer je de dag begint met een smoothie met groente en fruit, heb je al een groot deel van de aanbevolen hoeveelheid groente binnen. Je zult merken dat je de hele dag meer energie hebt. Ook zijn mensen vaak gemotiveerder om de hele dag gezond te blijven eten. 

Eet groente als snack 

Een stuk groente klinkt misschien niet als de lekkerste snack, maar het is reuze gezond. Om regelmatig meer groente te eten, kun je er het beste een gewoonte van maken. Neem bijvoorbeeld snoeptomaatjes of komkommer mee naar het werk. Als je dit vaker doet, zal je merken dat het steeds minder moeite kost om meer groente te eten. 

Groente op de boterham

Meer groente eten kun je gemakkelijk doen door groente tussen een boterham te stoppen. Een boterham met kaas is bijvoorbeeld erg lekker met tomaatjes of komkommer. Ook kipfilet met komkommer is een goede combinatie. Om erachter te komen wat je lekker vindt, kun je het beste verschillende combinaties proberen. Iedereen heeft immers een andere smaak!

Groentesoep

Ben je gek op soep? Dan kun je ervoor kiezen om een soep te maken die alleen bestaat uit groentes. Denk hierbij aan pompoensoep, broccolisoep of courgettesoep. Als je tijd hebt kun je een grote pan maken en kleine porties invriezen. Tijdens de lunch kun je dan een kopje soep nemen. Super gezond en ook nog eens erg lekker! 

Voedingsadvies Leeuwarden

Nu je weet hoe je meer groente kunt eten, kun je het zelf gaan proberen. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Ready2change, voedingsadvies Leeuwarden. De specialisten van deze partij kunnen jou helpen met het ontwerpen van een passend voedingsadvies.