Munda Marketing
Image default
Beauty en verzorging

Hoe los je nagelproblemen op?

Mooi verzorgde nagels kunnen een positieve indruk achterlaten en je zelfvertrouwen vergroten. Helaas kunnen nagelproblemen zoals brekende nagels, gespleten nagels en nagelriemproblemen roet in het eten gooien. Met de juiste aandacht en zorg is het mogelijk om veel voorkomende nagelproblemen effectief aan te pakken. In deze blog bespreken we enkele veel voorkomende nagelproblemen, maar ook hoe je ze kan behandelen en voorkomen.

Brekende nagels

Brekende nagels kunnen erg vervelend zijn, maar er zijn een aantal dingen wat je er tegen kan doen. Zo is het belangrijk dat je je nagels goed doet hydrateren door middel van nagelriemolie aan te brengen. Het is aan te raden om zo min mogelijk gebruik te maken van nagelproducten met agressieve chemicaliën zoals aceton. Tijdens het uitvoeren van huishoudelijke klusjes kan je gebruik maken van handschoenen om je nagels te beschermen tegen de schade. Je kan er ook voor kiezen om gebruik te maken van een nagelverharder. Door middel van een nagelverharder zullen je nagels sterker zijn dan ervoor.

Gespleten nagels

Gespleten nagels kunnen optreden wanneer je nagels te droog zijn of juist te vaak in contact komen met water. Zo kan je dit voorkomen door de blootstelling aan water te verminderen en je moet altijd handschoenen gebruiken tijdens het afwassen of schoonmaken. Het is belangrijk dat je niet alleen je nagels verzorgt, maar ook je nagelriemen. Dit kan je dan doen door middel van gebruik te maken van nagelriemolie, want dit houdt alles soepel en zo voorkom je splijten. Zo moet je ook stoppen met nagelbijten, maar moet je ervoor kiezen om ze te knippen of een nagelvijl te gebruiken. Naast de nagelriem olie kan je er ook voor kiezen om een nagelriemcrème te gebruiken.

Nagelriemproblemen

Nagelriemproblemen kunnen pijnlijk zijn en zelfs leiden tot infecties. Het is belangrijk dat je je nagelriemen voorzichtig naar achter duwt als je in bad of douche bent geweest, maar dit is ook mogelijk als ze zacht zijn. Het is belangrijk dat je niet je nagelriemen knipt, want dit kan leiden tot infecties en beschadigingen. Als je last hebt van ontstoken nagelriemen is het belangrijk dat je ze niet aanraakt, maar dat je een bezoek brengt aan een professionele nagelstylist.

Gele nagels

Gele nagels kunnen optreden als een gevolg van roken, het dragen van donkere nagellak zonder een beschermde basis laag of een schimmel- of bacteriële infectie. Zo is het belangrijk dat je altijd een goeie basecoat gebruikt voordat je donkere nagellak aanbrengt, want zo voorkom je dat er verkleuring komt. In het ideale plaatje rook je helemaal niet, maar anders is het aan te raden om het wel te beperken. Als je vermoedt dat je nagels geen zijn als gevolg van een infectie is het belangrijk om zo snel mogelijk een arts of dermatoloog te raadplegen voor een behandeling.