Munda Marketing
Image default
Bedrijven

Grofvuil scheiden

Hoe biedt je grofvuil aan?

Als je grofvuil zomaar op straat zet, kan dit schadelijk zijn voor mens en milieu. Ook kan de gemeente je een boete geven als jij je niet aan de regels houdt. Ben daarom altijd bewust van de officiële regels en de eventuele uitzonderingen per gemeente. Je mag het grofvuil niet zomaar aan straat zetten, iemand dient thuis te zijn als het opgehaald wordt. Daarnaast moet het grofvuil ook aanwezig zijn op de begane grond, echter wanneer het grofvuil op eigen terrein en zichtbaar buiten kunt aanbieden, dan hoeft u niet thuis te blijven. Voordat je het grofvuil kunt laten ophalen dient er van tevoren een afspraak gemaakt te worden met de betrekkende gemeente.

 

Betekenis van grofvuil

Veel mensen halen de betekenis van grofvuil en bouwafval door elkaar. Grofvuil bestaat normaal uit meubels, grote apparaten en sanitair. Bouwafval dient apart weggebracht te worden of opgehaald worden in een container die bedoeld is voor bouwafval. Hiervoor zijn er aparte regels opgesteld. Maar informeer je eerst goed op de website van je eigen gemeente. Hierdoor zullen de regels al wat duidelijker worden met betrekking tot het wegbrengen van grofvuil.

 

Huren van een container

Als je niet wijzer komt uit de informatie die jouw gemeente je geeft, dan kun je nog altijd een container huren. Op verschillende websites staan deze containers onderverdeeld in subcategorieën.

Bij container huren Zoetermeer kun je snel zien welke container jij precies nodig hebt. Bijvoorbeeld een puincontainer, bouwafval container, houtafval container, grofvuil container, groenafval container of een grond container. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende grote containers en hoef je zelf niet het afval weg te brengen naar een afvalbrengstation. 

https://afvalcontainersrijnmond.nl/container-huren-zoetermeer/

Gerelateerde artikelen

Het nut van een product configurator

Zorg dat je website wordt gevonden

De voordelen van een bv oprichten