Munda Marketing
Internet marketing

Alles aangaande loopbaanbegeleiding

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is het supporten en adviseren bij het maken van loopbaan keuzes. U verkrijgt afzonderlijke begeleiding  waarbij de loopbaanbegeleiders conversatiepartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, hartstocht , kwaliteiten, motivatie en plaats op de arbeidsmarkt. Welke stappen moet ik zetten om de nette taak te vinden? Wat is mijn overgave? Hoe utiliseer ik mijn talenten optimaal. Een antwoord op deze vraag bekomt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een cursus loopbaanbegeleiding is geschikt voor arbeiders, zelfstandigen en carrièremannen- en lady´s.

Jobcheques

Wanneer komt u in aanmerking voor jobcheques

Vanaf 1 maart 2015 hebben ook werknemers die in Vlaanderen verblijven, maar niet werken, recht op jobcheques (en opleidingscheques). Idem geldt voor Europese personeel die in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werken, maar niet verblijven.

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

8 uur loopbaanbegeleiding kost slechts €80,-  In totaal stelt de Vlaamse overheid 8 uur vakkundige loopbaanbegeleiding beschikbaar. Het doorgaanse tarief van twee loopbaan cheques is € 1100,-. De Vlaamse overheid betaalt het verschil voor u en neemt € 1020,- voor hun rekening.

Ambt test

Als u behoefte heeft aan inzicht in uw kansen, capitulatie, talenten, motivatie en plaats op de arbeidsmarkt.

Heeft u behoefte aan joboriëntatie? Is dit de beste baan voor u? Heeft u behoefte aan inzicht loopbaanbegeleiding? Gaat het de ideale kant op met uw carrière? Indien u vragen heeft wat betreft uw carrière, dan biedt loopbaanbegeleiding inzicht.

Ga naar loopbaantest.be vul slechts 12 vragen in en u ontvangt meteen het resultaat in uw mailbox.

Cheque besteld; hoe nu verder?

Heb ik recht op jobcheques als ik in mijn opzegtermijn zit?

Op het ogenblik dat u in uw opzegtermijn zit, kan u uw loopbaancheques reserveren. Wanneer uw opzeggingstermijn verstrijkt, is het niet mogelijk om loopbaancheques te reserveren. Tevens heeft u recht op loopbaancheques tijdens uw termijn van verbrekingsvergoeding.

 Wat indien ik mijn arbeid cheque kwijtraak?

Geen nood. De cheque is gepersonaliseerd en uniek. Als u de jobcheque ongebruikt laat, vervalt deze na 3 maanden. Het geld wordt teruggestort. Het recht om een loopbaancheque aan te vragen behoud u.

Stap 2. Heeft u het bedrag betaald? Dan krijgt u (binnen 14 dagen) uw loopbaancheque van Edenred via mail of per post. De mail of brief is de bevestiging dat u betaald heeft en aan alle voorwaarden voor Loopbaanbegeleiding voldoet.

Stap 1. VDAB controleert of u recht heeft op loopbaancheques.

Stap 3. Bezorg de loopbaancheque bij een loopbaanbedrijf. (mail of uitgeprint meenemen).

Mits u geen recht op heeft, dan krijgt u een mail of brief met de reden waarom uw petitie is geweigerd. Wenst u extra informatie? Neem dan contact op met een van onze kantoren om een afspraak te maken voor kosteloos kennismakingsgesprek.

Zijn de jobcheques fiscaal aftrekbaar?

Nee. Het is niet mogelijk om uw jobcheque af te trekken van de belastingen.

Heeft u er wel recht op? Dan bekomt u van de firma Edenred een overschrijvingsformulier voor € 40,- via uw mail of post.

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

Werknemers

Zelfstandigen

Ontslagen of in opzeggingstermijn

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen ondervinden zichzelf prettig tijdens de loopbaantrajecten. De informele omgeving, de heldere opbouw en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en prive begeleiding van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Waarom loopbaanbegeleiding?

is erop gericht om u te helpen bij bewerkingen in uw leven. Heeft u moeite met hervormingen in uw baan of carrière? Raakt u de balans kwijt tussen uw job- en privéleven? Loopbaanbegeleiding kan u voorzien van advies. Dat raad helpt u bij het vinden van een beantwoording op uw vraag. Kortom, met de focus loopbaanbegeleiding lost u het kwestie op. Enkele voordelen van loopbaanbegeleiding zijn: goedkoop met jobcheques, een procesverloop bezorgt antwoorden op en beter in uw schoenen staan.