Munda Marketing
Image default
Kinderen

Terug naar je kindertijd: hoe voorleesboeken gepersonaliseerd kunnen worden

Wat is jouw favoriete kinderboek? Veel mensen bewaren warme herinneringen aan de boeken die in hun kindertijd aan hen werden voorgelezen. Vaak worden deze boeken dan ook lang bewaard, zodat later de je eigen kinderen het ook kunnen lezen, en er hopelijk net zulke warme herinneringen aan zullen hebben als jij. Helemaal populair is tegenwoordig het geven van een gepersonaliseerd kinderboek als cadeau. In dit boek staat niet alleen een aansprekend verhaal voor een kind, het is bovendien helemaal gepersonaliseerd: het kind zelf is de hoofdpersoon van het boek. Dit maakt het boek een bewaar-item waar kinderen lang plezier van kunnen hebben. 

Een persoonlijk cadeau om te bewaren 

Er zijn veel redenen om een kind een gepersonaliseerd voorleesboek cadeau te geven: de aanleiding is meestal iets feestelijks, zoals de verjaardag, sinterklaasavond of een prestatie van een kind, zoals het behalen van een zwemdiploma. Wat is er leuker als cadeau zwemdiploma dan een mooi gepersonaliseerd boek waarin het kind zelf naar de diepzee duikt? Een voorbeeld van zo’n boek is ‘diep in de zee’, waarin het te personaliseren hoofdpersonage in het water een vriendelijke haai ontmoet die op zoek is naar vriendjes. Samen met de haai ontdekt het hoofdpersonage allemaal bijzondere waterdieren! 

Waar zijn mol en zijn vriendjes? 

Voor mij persoonlijk was het boek ‘waar zijn mol en zijn vriendjes’ mijn favoriete kinderboek. Ik weet nog goed hoe mijn moeder, en later mijn broer, avond aan avond het avontuur van een  mol die zijn vrienden (een egel, een das en andere dieren) zoekt. Telkens weer wat het spannend, alhoewel ik de afloop allang wist. Misschien is dat ook wel het leuke aan kinderboeken: hoe groot de problemen ook zijn, je weet dat het altijd goed afloopt. Het boek over Mol heb ik nog steeds in de kast staan, en af en toe (wanneer ik in een melancholische bui ben) blader ik het nog wel eens door. 

Persoonlijker is toch altijd leuker 

Wat het boek misschien wel nóg leuker had kunnen maken, was het idee dat er een echte ‘Ik’ in voor zou komen: een karakter met mijn gezicht en mijn naam. Ach, helaas waren we toen nog niet zó ver. Tegenwoordig is een gepersonaliseerd kinderboek met een paar kliks te bestellen online, toen ik de juist leeftijd had was er nog helemaal geen internet (tenminste, niet bij ons thuis). Fijn dat de tijden zo veranderd zijn. Vorige week heb ik mijn nichtje Suze een boek cadeau gegeven met haar naam erin, en een foto van haar. Ze vond het geweldig! En ik stiekem ook. 

https://bimibooks.nl/gepersonaliseerd-voorleesboek