Munda Marketing
Image default
Aanbiedingen

Jouw producten verpakken op een duurzame manier, doe je zo!

Jouw producten verpakken op een duurzame manier, doe je zo!

We vertellen je als het goed is niets nieuws als we het hebben over de toenemende zorgen omtrent de hoeveelheid plastic in de oceaan en het gebruik van plastic in het algemeen. We weten allemaal dat we hier het nodige tegen kunnen doen en uiteraard al gedaan hebben. We zien zo langzamerhand geen plastic rietjes meer en nemen bijvoorbeeld ons plastic tasje voor de boodschappen meerdere keren opnieuw mee. Dit zijn allemaal geweldige ontwikkelingen, maar we kunnen nog meer bijdragen aan een oplossing voor een probleem als bovenstaande. Wat je allemaal kunt doen om het plasticgebruik voor jou en voor je gezin wat omlaag te krijgen, leggen we je met alle plezier, haarfijn uit in deze blog. Als jij dus minder plastic wilt gebruiken, ben je aan het juiste adres. Lees vooral gauw verder!

Minder verpakkingen?

Eén van de meest simpele manieren om het plasticverbruik omlaag te krijgen, is door wat minder verpakkingen te gebruiken. We zijn het allemaal zo erg gewend om restanten van het eten in plastic bakjes te proppen, je boterhammen voor tussen de middag in een plastic zakje te stoppen en om lekker te gaan eten bij een tafel met een plastic tafelkleed dat we vervolgens toch weer weggooien. Wanneer je al het bovenstaande eens vervangt door wat anders dan plastic, zie je jouw plasticverbruik gegarandeerd enorm verminderen!

Duurzame verpakkingen?

Nu zeggen we wel harstikke leuk ‘iets anders dan plastic’, maar waarmee verpak je producten als bovenstaande dan mee. Wanneer jij ervoor kiest om jouw plastic zakjes, bakjes en tafelkleden meerdere keren te gebruiken, is er eigenlijk niets aan de hand. Dit noemen we ‘het duurzaam omgaan met plastic’ en dat is precies wat er moet gebeuren. Maak je binnenkort een salade? Kijk eens naar één of meerdere vierkante emmers. Heb je binnenkort een bepaald tafelkleed nodig? Schaf eens een stoffen tafelkleed aan. Doe je binnenkort weer boodschappen? Neem een milieuvriendelijke boodschappen tas mee. Allemaal manieren om het plasticverbruik op aarde te verminderen!