Munda Marketing
Image default
Dieren

Welke huisdieren vragen de minste onderhoud?

Huisdieren zijn overal te vinden in Nederland. Iedereen kent wel iemand die een huisdiertje heeft rondlopen over de vloer. Toch zijn veel Nederlanders ook bang dat ze niet genoeg tijd kunnen investeren in het beestje. De dieren vragen simpelweg namelijk een deel van je tijd en aandacht. Dit is niet erg handig, wanneer je deze aandacht niet kan geven. Om je hierin juist voor te lichten lees je in dit artikel welke huisdieren het minste aandacht en onderhoud van je vragen.

 

Het dier dat verreweg de meeste aandacht op zich neemt is de hond. Je bent dagelijks de meeste tijd kwijt bij de hond in het uitlaten. Dit moet dagelijks meerdere keren gebeuren, dit afhankelijk van de grootte van de hond. Wanneer je een grote hond hebt kost dit uitlaten ook langer dan bij een kleine hond. Grotere honden moeten namelijk ook veel meer lopen dan kleinere honden. Verder worden de honden ook gemiddeld het snelste vies.

 

Na de hond heeft de kat de meeste verzorging nodig. Dit is vooral het geval wanneer de katten ook op zichzelf naar buiten mogen. Deze katten raken namelijk sneller vervuild dan katten die binnen in de woning blijven. De katten die op eigen houtje naar buiten gaan hebben wel een voordeel. Ze laten namelijk geen ontlastingen in huis achter. Dit scheelt wel weer in de verzorgingstijd.

 

Hierna komen de knaagdieren. Knaagdieren vragen over het algemeen weinig van de aandacht. De tijd in de verzorging van het knaagdier zit vooral in de knaagdierkooien of hokken. Deze woonomgevingen voor de dieren moeten goed worden onderhouden. Het onderhouden van een konijnenhok kost zo al gauw, afhankelijk van de grootte, een halfuur. Je wilt consistent zijn in het onderhouden, dus ben je hier wekelijks wel wat uurtjes aan kwijt. Verder hoef je alleen dagelijks te voeren en te controleren of het goed gaat natuurlijk.

 

http://bonqers-dierenwinkel.nl/