31 okt / 2016

Uw huis beter beveiligen

Hoewel het aantal inbraken wel afneemt, op grond van de laatste cijfers, is het wel cruciaal om voorzorgsmaatregelen te nemen. Je treft toch liever geen ongewild persoon binnen je huis of pand aan?

Inbraaktips

 • Zorg ervoor dat artikelen bijvoorbeeld slimme telefoons na een diefstal niet door te verkopen zijn.
 • Heb je toch cash? Verstop het dan niet in een oude sok of onder een matras.
 • Verstop de huissleutel niet buiten onder de mat of binnen de tuinkabouter. Iedereen is hiervan op de hoogte, eveneens inbrekers. Koop een compact sleutelkluisje voor binnen de schuur.
 • Registreer dure aankopen, zodat ze moeilijk door te verkopen zijn.
 • Leg uw dure juwelen en contact geld in een kluisje binnen huis. Of huur een kluis bij de bank.
 • Verzamel geen grote bedragen aan cash in je huis.
 • Zorg dat er geen ladder, container o.i.d. tegen uw huis aan staat.
 • Doe altijd je deur op slot, ook als je maar vijf minuten weg bent.
 • Laat geen ramen open staan op de tweede of derde verdieping.
 • Een alarm schrikt inbrekers vaak af.
 • Eveneens als een camera. Dit kan ook een nepcamera zijn, ter afschrikking.

Ook met je spullen zijn voorzorgsmaatregelen te nemen:

 

 

Naast veiligheidssloten zijn er nog veel meer maatregelen die je kunt nemen om de kans op een inbraak te beperken:

Inbraken in Nederland

Terwijl de inbraakcijfers dalen worden inbrekers wel steeds slimmer. Er is maar een compact kaartje als voorbeeld een bankpas of klantenkaart voor nodig om in 30 seconden binnen te breken. Precies zodra je even snel de hond uitlaat en het niet nodig vindt om de deur op slot te doen.

In 2014 werd er nog standaard 250 keer per dag ingebroken binnen Nederland. Een enorm fors cijfer. Vandaag de dag zijn deze cijfers wel iets gedaald, maar alsnog liegen de cijfers er niet om. Zodra u op Schiermonnikoog woont heeft u niets te vrezen. Daar is de afgelopen twee jaar geen één inbraak geregistreerd.

Inbraak voorkomen

De meeste inbraken worden overdag gepleegd. Wanneer veel mensen aan het werk zijn, de koters op school en de buurt redelijk verlaten is. Ook binnen vakantieperiodes is er een top aan inbraken.

Maatregelen treffen

Een belangrijke maatregel om inbraak te voorkomen is goede sloten. Sloten op uw deuren maar bv. eveneens op uw schuifpui zijn cruciaal. Oude, verweerde sloten zijn eenvoudig open te krijgen waardoor de kans op inbraak toeneemt. Inbrekers zien snel genoeg binnen welke staat uw slot is. Zorg daarom voor extra beschermde sloten op uw deuren.

Zoals hierboven al gesteld dient de schuifpui niet vergeten te worden bij het zetten van nieuwe sloten. Een schuifpui is zeer inbraakgevoelig, vooral omdat veel mensen hier een zwak slot op gezet hebben.

Er zijn gevariëerde soorten veiligheidssloten, zoals bijzetsloten, meerpuntssloten en insteeksloten. Een specialist in sloten als voorbeeld een slotenmaker Amsterdam kan u alles vertellen over deze veiligheidssloten en inbraakpreventie.

Het is aan te raden om veiligheidssloten op uw deuren te plaatsen. Dit zijn bijzondere sloten, gemaakt van extra sterk en duurzaam materie. Daarnaast zijn de sloten zo gemaakt dat het voor inbrekers erg lastig is om deze sloten open te breken.

Hedendaags hebben veel buurten een WhatsApp-groep voor buurpreventie. Zodra er verdachte personen of verdachte omstandigheden zijn gesignaleerd wordt dit in de groep gezet. Maar dit vermijdt lang niet altijd een inbraak in je huis. Het nemen van voorzorgsmaatregelen is daarom erg belangrijk.