Mundamarketing

Het is dé uitdaging voor elke organisatie: een groep individuen samenbrengen en omvormen tot een perfect op elkaar afgestemd team. Het jaarlijkse (of vaker) bedrijfsuitje is erg belangrijk als je wilt dat je medewerkers elkaar leren kennen en waarderen. Ook voor het gevoel van verbondenheid met de organisatie is het bedrijfsuitje onmisbaar. In dit artikel een paar tips voor het perfecte bedrijfsuitje!

Hou het luchtig

Het komt wel eens voor dat de directeur het bedrijfsuitje aangrijpt om een nieuwe visie te introduceren. Niet doen, want daar is het bedrijfsuitje niet voor. Een bedrijfsuitje moet leuk zijn. Als je dan toch over werkinhoudelijke zaken gaat spreken, is het leuke er snel van af en schiet je je doel voorbij.

Hou het leuk voor iedereen

Kies niet voor de activiteit die de directeur leuk vindt, maar vraag iedereen waar ze van houden. Zorg voor een programma waarin iedereen iets terugziet waar hij of zij warm voor loopt.

Kies het juiste moment

Plan het bedrijfsuitje op een goed moment. Aan het eind van de maand weet je dat de financiële afdeling bezig is met de maandafsluiting. Hou ook rekening met seizoenspatronen en zorg dat jouw bedrijfsuitje niet plaatsvindt in de drukste periode. Want als iedereen met een gestrest hoofd op het bedrijfsuitje aankomt, is een succes onwaarschijnlijk.

Denk aan je doelen

Toch kun je het bedrijfsuitje wel degelijk “nuttig” maken. Wil je vooral de teamgeest versterken? Kies dan een activiteit waarin samenwerken nodig is. Wil je vooral stilstaan om successen te vieren? Ga dan voor culinair genieten. Gaat het om het aanhalen van contacten? Hou het dan laagdrempelig.

Plan ook lege momenten in

Natuurlijk kun je de hele dag volplannen met activiteiten. Maar het zijn de momenten tussendoor waarin mensen met elkaar in gesprek komen. Dat zijn de momenten dat ze eklaar het beste leren kennen. Zorg dus dat je ook rustmomenten in plant.

Maar ja, hoe organiseer je dit allemaal?

Om een goed bedrijfsuitje te organiseren moet je met best veel zaken rekening houden. Maar ondertussen gaan je reguliere werkzaamheden ook gewoon door. Hoe krijg je dit allemaal op tijd georganiseerd? Simpel:  roep een hulplijn in. Bij BeleefBreda.nl weten we alles van Breda. We weten precies wat er in deze historische stad te doen is. We weten ook alles over het organiseren van een mooi bedrijfsuitje in Breda.

Jij onderzoekt wat iedereen leuk vindt en wij organiseren een mooi programma (met rustmomenten) die aan ieders wensen tegemoet komt. Kies je voor een bedrijfsuitje van www.BeleefBreda.nl, dan leer je elkaar én Breda beter kennen dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Kijk op www.beleefbreda.nl voor een overzicht van wat er allemaal mogelijk is.

https://beleefbreda.nl/
Mundamarketing

Overijssel is een prachtige provincie. In de Hanzesteden gaan genieten van de rijke geschiedenis en lekker hip shoppen hand in hand. De provincie wemelt van de prachtige natuur, met wel 8 unieke Nationale Parken en landschappen: van moeras tot akker, van veen tot landbouwgebied. In Giethoorn, Venetië van het noorden, hoort een boottochtje er helemaal bij.  En natuurlijk mag je het kunstenaarsdorp Ootmarsum niet overslaan. Overijssel heeft alles wat je nodig hebt voor een fijne break met het gezin, of een romantisch uitje met je geliefde.

Om je verblijf nog leuker te maken, raden we je aan om eens een Bed and Breakfast (B&B) in Overijssel te boeken. Zoals het oude koffiepakhuis in Deventer, de Brocante B&B in Boekelo of het oude doktershuuske in  Goor.

Waarom een Bed & Breakfast en geen hotel?

Waarom we je een B&B in Overijssel aanraden en geen hotel? Nou, aan de kwaliteit van de hotels in Overijssel ligt het niet. Die zijn er in alle soorten en maten en voldoen allemaal aan de hoogste eisen. Maar een B&B heeft een paar speciale eigenschappen die je verblijf net even wat leuker maken.

B&B’s zijn uniek

Wanneer je boekt bij een hotelketen, weet je vooraf precies wat je mag verwachten. Daar is absoluut iets voor te zeggen. Maar je mist ook de verrassing. Natuurlijk, er zijn boetiekhotels, die niet bij een keten horen. Maar als je een bijzondere accommodatie wilt, zit je toch al snel bij een B&B. Hotels kunnen niet uit de voeten met een kloostertuinhuisje, een oude molen of een woonboot. Maar als B&B zijn die locaties perfect.

B&B’s zijn persoonlijker

B&B’s zijn veelal familiebedrijven. Je hebt steeds direct te maken met de eigenaar, waardoor je verblijf veel persoonlijker is dan in een hotel waar elke keer een andere receptionist achter de balie staat. De gedreven ondernemer wil alles op alles zetten om je een fijne tijd te bezorgen en zorgt niet alleen voor het lekkerste ontbijt (vaak met specialiteiten uit de streek), maar kan je ook precies alle geheime pareltjes in de omgeving wijzen.

B&B’s zijn voordeliger

Tja, we blijven toch Nederlanders, hè. Het feit dat een B&B vaak ook een stuk goedkoper is dan een hotel is ook een factor van belang. Zo hou je net wat meer geld over om eens lekker van te shoppen, of voor een heerlijk lokaal streekgerecht.

Boek ook een Bed & Breakfast in Overijssel. Kijk op www.visitoost.nl voor een selectie van de beste B&B’s in onze provincie.

https://www.visitoost.nl