Mundamarketing

Muziekworkshop op een basisschool

Wist u dat het volgen van muzieklessen op een jonge leeftijd goed is voor een grote groei in de cognitieve ontwikkeling bij een kind? Het is echt waar, muziek leren spelen is niet alleen ontzettend leuk maar het is ook nog eens ontzettend goed voor je. Het leren spelen van een muziekinstrument is voor veel mensen iets wat ze nooit hadden gedaan als ze er niet vroeg mee waren begonnen. Het is namelijk niet makkelijk om een instrumenten te kunnen bespelen, het kost veel tijd en moeite om op een goed niveau te komen. Daarom is het belangrijk om vroeg te beginnen met het bespelen van een instrument, op die manier pak je op een latere leeftijd ook sneller een ander instrument op. 

Grote Broer organiseerd onder andere muziekworkshops op basisscholen door heel Nederland, hier zijn ze al jaren mee bezig en plannen om dit nog voor een hele lange tijd te gaan doen. Grote Broer specialiseerd zich in kwaliteit en efficientie, Grote Broer leverd altijd een goede workshop en lost het gelijk op wanneer een school toch niet tevreden is. 

Workshop Streetbeats

Tijdens de workshop Streetbeats gaan de leerlingen aan de slag met het maken van muziek met alledaagse voorwerpen. Zo leren de leerlingen hoe je een lege vuilnisbak kan omtoveren tot een ware trommel, waar een nog best leuk geluid uitkomt! De essentie van deze workshop is dat je geen dure spullen hoeft te hebben om muziek te kunnen maken, we kunnen namelijk muziek maken met bijna alle voorwerpen. 

Deze workshop wordt gegeven door een groep docenten die zich hierin specialiseren, workshops van Grote Broer worden altijd gegeven door professionals die weten wat zij doen. Naast de Workshop Streetbeats heeft Grote Broer een nog veel breder aanbod op de website staan. Aarzel dus vooral niet maar neem eens een kijkje op de website!

 

https://grotebroer.nl
Mundamarketing
26 okt / 2020

Online Workshops

Online workshops 

Online workshops, workshops die vanuit huis worden gegeven omdat fysieke workshops niet meer mogelijk zijn. De leerlingen lopen helaas al veel mis door de maatregelen die het land beïnvloeden, daarom is het belangrijk om dingen als kunsteducatie wel te blijven inzetten om de leerlingen te blijven motiveren. Kunsteducatie is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van leerlingen en moet niet aan de kant geschoven worden wanneer het niet meer fysiek gegeven kan worden. 

Daarvoor is CKVdag er. CKVdag is een organisatie die zich momenteel veel inzet voor online workshops. Online workshops zijn inmiddels niet meer weg te denken in het onderwijs en zullen voor een lange tijd nog onderdeel zijn van het educatieve systeem. Misschien zelfs wanneer het niet meer nodig is zullen de online workshops een onderdeel blijven, omdat het zo makkelijk en praktisch uitgevoerd kan worden. Een online workshops is snel georganiseerd en word snel uitgevoerd. Dit maakt het dat er in een korte tijd ontzettend veel leerlingen bereikt kunnen worden. 

 Online workshop Sound Design

Een perfect voorbeeld van een goed uitvoerbare online workshop is de online workshop Sound Design. Tijdens deze workshop leren de leerlingen hoe Sound Design werkt en wat het eigenlijk is. Sound Design is eigenlijk precies wat de titel zegt wat het is, het designen met geluid. Dit gebeurd in films, series en nog veel meer. Tijdens deze workshops gaan de leerlingen zelf aan de slag met het sound designen en zorgt de begeleidende docent dat de leerlingen veel nieuwe dingen leren. 

 Klink deze workshop interessant? Neem dan een kijkje op onze website door op een van de links in deze tekst te klikken. CKVdag heeft nog een veel breder aanbod en garandeerd dat er iets interessants tussen zit voor elke school. Bijna alle workshops kunnen fysiek, hybride en online gegeven worden. 

https://ckvdag.nl