Mundamarketing

Consumentisme voor eenmalig gebruik vormt een grote bedreiging voor ons milieu. Koffiehuizen en restaurants vertrouwen vaak op “to go” bakjes die gemaakt zijn van of bekleed met schadelijke stoffen, maar het gemak van deze opties maakt ze moeilijk te vermijden. Plastic tasjes zijn ook een handige optie om boodschappen te doen en ze op te bergen, maar als ze eenmaal gebruikt zijn, belanden ze vaak in de vuilnisbak (of drijven ze rond in de oceaan).

Een ander gevaar voor ons milieu is onze gewoonte om goedkoop gemaakte produkten te kopen en ze na korte tijd in de vuilnisbak te gooien, in plaats van ze van hoge kwaliteit te kopen en ze te repareren als ze tekenen van slijtage beginnen te vertonen. Onze grootouders gooiden hun schoenen of stofzuigers niet weg als er een krasje op kwam of ze niet meer werkten – ze brachten ze naar binnen om gerepareerd te worden.

Onze maatschappij heeft de band met die gewoonte grotendeels verloren. In plaats daarvan klampen we ons vast aan wat nu minder kost en wat het gemakkelijkst is.
Dit zijn gewoonte-kwesties, en het goede nieuws is dat gewoonten doorbroken kunnen worden. Maar het doorbreken van gewoonten is moeilijk en nog moeilijker als de gewoonten uit gemakzucht zijn ontstaan. Verantwoordelijke consumenten kunnen helpen andere consumenten tot verantwoorde praktijken aan te zetten, maar als bedrijven hun middelen gebruiken om het systeem door elkaar te schudden, kan echte vooruitgang worden geboekt.

Ben jij ook op zoek naar duurzame kleding die langer meegaat en die je niet na een paar keer dragen weg hoeft te gooien? Kijk dan eens bij duurzame kledingmerken zoals ADUH.

 

Nachtkleding wordt gedragen voor verschillende redenen. Het is praktisch, comfortabel of juist sexy. Er is veel keus in de nachtmode wereld. Van onesies tot nachtjaponnen. In deze blog lees je meer een aantal verschillende soorten nachtmode voor dames.

 

Pyjama short of lange broek

Als kind droeg je waarschijnlijk al pyjama’s. Ze zitten comfortabel, zijn warm en zacht. Ze variëren van gekke opdrukken zoals snoopy tot klassieke ruitjes. De reden waarom veel van dit soort nachtmode voor dames gedragen wordt, is omdat het bekend en vertrouwt is.

 

T-shirt of nachthemd

Veel mannen slapen ‘s nachts in een oud T-shirt dat nog ergens achter in de kledingkast ligt. Toch dragen ook ontzettend veel vrouwen een T-shirt naar bed omdat het niet zo warm is als een pyjama maar toch makkelijk en comfortabel is.

 

Verleidelijke nachtmode dames

Naast de lekker zittende pyjama’s en dikke huissokken kiezen ook veel vrouwen ervoor om zich wat vrouwelijker te kleden voor de nacht. Een satijnen nachtkleed is hier een voorbeeld van. Een nachtkleed zit niet strak op de huid en heeft geen beugels rond de borst. Hierdoor is mooi, verleidelijk en comfortabel. Nachtmode voor dames is steeds populairder omdat het tegenwoordig niet meer nodig is om heel warm gekleed naar bed te gaan vanwege de dikke winterdekbedden die iedereen wel heeft.

 

Zonder kleding naar bed

Er is ook een groep mensen die ervoor kiest niets te dragen als ze gaan slapen. Als je slaapt koelt je lichaam af, als je onder een warm dekbed ligt is dit geen probleem. Draai je veel in je slaap en word je wel eens wakker naast het dekbed dan wordt dit afgeraden.

https://dolcedonna.shop/collections/lingerie