Mundamarketing

Nekpijn door stress kent verschillende oorzaken

Ervaar jij veel stress en uit zich dat onder andere door vervelende nekpijn? Dan wil je vast weten waarom stress ervoor zorgt dat jij pijn in je nek ervaart. Je nek bestaat uit 7 nekwervels en deze zijn allemaal op elkaar gestapeld. Tussen de wervels zit kraakbeen. Je nek wordt vooral door kleine spieren gestabiliseerd en deze spieren kunnen door stress stijf aan gaan voelen. Nekpijn kan meerdere oorzaken hebben en stress is vaak een veelvoorkomende veroorzaker van de pijn die je voelt. In deze blog lees je alles over nekpijn door stress.

Een slechte houding door stress zorgt voor nekpijn

Werk jij in een gespannen houding omdat je veel stress ervaart? Dan heeft dit nadelige gevolgen voor je schouders en nek. Nekpijn is tevens één van de symptomen van stress en een burn-out. Wanneer je op je werk in een gespannen houding werkt, ga je vanzelf met opgetrokken schouders zitten. Je lichaam schiet vanzelf in deze houding op het moment dat je stress ervaart. Je krimpt als het ware ineen en dit zorgt ervoor dat je nekspieren belast raken. Wanneer je dag in dag uit in deze houding zit, krijg je hier vervelende nekklachten van. Een vastzittende en stijve nek is dus vaak het gevolg van stress wat je ervaart. Stress op het werk of een te hoge werkdruk zijn vaak de veroorzakers van stress. Wanneer je lange tijd in een ongezonde en stressvolle omgeving werkzaam bent, kun je er op den duur burn-out van raken. Je lichaam is op en je geest is ook niet meer zo scherp als je ervan gewend bent. Op internet kun je meer informatie vinden over wat een burn-out is.

Hoe kom jij van je nekpijn door stress af?

Nu je weet waar je nekpijn door veroorzaakt is, wil je natuurlijk graag weten hoe je er weer vanaf komt. Nekpijn is niet fijn en zorgt ervoor dat jij je minder goed voelt. Online kun je veel oefeningen vinden hoe jij van je vervelende nekpijn af kunt komen. Zo bestaan er allerlei effectieve schouderoefeningen en kun je zelfs een opgerolde handdoek gebruiken om van je nekpijn af te komen. Verder kunnen massages ook helpen om van de nekpijn af te komen. Je kunt je nekpijn verzachten, maar je moet de uiteindelijke bron van het probleem ook aanpakken. Wanneer je de bron van je stress aanpakt, kan je de nekpijn in de toekomst voorkomen.

 

https://liberi.nl/
Mundamarketing

Ondanks Corona willen wij niet stilzitten. We denken na over hoe verder na deze malle tijd. We werken uit wat onze minister-president van ons wil met betrekking tot de 1,5 meter maatschappij. We schonen onze bestanden op en kijken hoe we beter kunnen ondersteunen.

 

Zo kwam ik een training tegen die op de plank lag maar nog niet voldoende was uitgewerkt. Vraag me niet meer waarom hij nog op de plank lag. De training bekijkend blijkt gewoon dat ik eerder daarmee naar buiten moest komen. Het gaat om een onderdeel van de Wet vervoer gevaarlijke stoffen. Naast het bekende ADR-certificaat voor chauffeurs moeten bedrijven ook zorg dragen over een gestructureerde handling van binnenkomende gevaarlijke stoffen. Het omgaan met elke gevaarlijke stof, in welke hoeveelheid ook, valt hier onder. Daar waar je vrijgesteld sommige goederen mag vervoeren is het binnen het bedrijf brengen van gevaarlijke stoffen anders geregeld. Zo moet ieder die wat doet of kan doen met gevaarlijke stoffen deelnemen aan een awareness training. Dat geldt voor de interieurverzorgster, die bijvoorbeeld een doos bleekmiddel moet opbergen, de receptioniste welke van de pakketbezorger een doos spuitbussen WD40 aanneemt, de monteur die remmenreiniger gaat gebruiken. Ook de dichte verpakkingen vallen daaronder.

De wet schrijft dus een training voor aan alle medewerkers die ook maar wat van doen hebben met gevaarlijke stoffen. Het is een van de zaken waar ook vanuit de overheid een sterkere aandacht op gaat komen.

Hoe ziet die training er uit? Ongeveer 3 uur bij klassikaal les. Waar vindt zo een training plaats? Het liefst op de locatie van de klant zodat we zo dicht mogelijk bij de praktijk blijven. Kan het ook anders? We hebben ook een e-learning voor dit item ontwikkeld. Lekker thuis vanuit je luie stoel dus. Op dit moment dus geheel Corona-proof.

 

Na afloop van een training met goed gevolg krijgt de deelnemer een certificaat die 5 jaar geldig is.

 

Meer weten stuur een mail naar info@eurotransportcollege.com of bel ons: 0850 653 125

https://eurotransportcollege.com/adr-opleiding
Mundamarketing

Bij Diëtist Haarlem ben je bij het goede adres voor wanneer je een gezond leven wil hebben. Wanneer je een paar kilo wil afvallen, is fanatiek sporten niet voldoende. Een gezonde voeding is namelijk net zo belangrijk. Dit kan lastig zijn wanneer je vastgeroest zit in je oude ritueel en nieuw voedsel of gezond voedsel niet lekker valt. Bij Diëtist Haarlem ondersteunen we je bij die proces en willen we samen met jou een nieuw begin naar een gezond leven maken. Uiteraard met een persoonlijk advies en afgestemd op jouw situatie, hierdoor kan iedereen bij ons terecht.

 

De werkwijze van Diëtist Haarlem

 

Wij vinden het belangrijk dat je goed in je vel zit. Daarom werken we op verschillende manieren. Zo kunnen wij van dienst zijn als sport diëtist wanneer een sporter een sneller herstel wil bij blessures, kan voeding hier goed bij helpen. Ook om beter te presenteren heb je de juiste voedingsstoffen nodig. Wij helpen je bij het opstellen van een goed voedingsschema waarbij je dit krijgt en zal dit aangepast worden op jouw leven als sporter.

 

Ook voor andere onderwerpen kun je bij Diëtist Haarlem terecht. Wanneer je al jaren de strijd aangaat met voeding en afvallen, maar weinig verschil ziet kan het wellicht helpen om langs te gaan bij een specialist. Wij zijn gespecialiseerd in het coachen en ondersteunen van mensen met overgewicht, ondergewicht, te hoog cholesterol, een slechte eetlust, vegetarische voeding, maag- en dramklachten en voor sportvoeding.

 

Wanneer u verandering wil zien voor een lang termijn, heten we je graag welkom bij ons in de kliniek van Diëtist Haarlem. Wij zullen je van helpen bij het behalen van je doelen en jezelf te overstijgen. Uiteraard resultaatgericht zullen wij onze afspraken inplannen. Maak vandaag nog een afspraak en zet de eerste stap naar een gezond leven.Geen keel- of hoofdpijn bij biologische schoonmaak

Pijn in de keel, hoofdpijn – krijg jij dat ook geregeld als je gewone schoonmaakmiddelen gebruikt? Komt omdat er in veel algemene schoonmaakproducten allerlei chemische rotzooi zit. Giftige dampen, allergieopwekkende stoffen. Een gruwel voor jezelf en het milieu. Daarom maakt Klok al jaren veilige, biologische schoonmaakmiddelen. Check maar eens het Europese ecolabel dat erop staat sinds 2001. Een veilig idee!

Achtergrond ‘foute’ chemische schoonmaakmiddelen

Weet je dat chemische schoonmaakmiddelen net zo slecht voor je zijn als een heel pakje sigaretten? Per dag! Dat schadelijke effect krijg je ook als je sigarettenrook van je familie of vrienden inademt! Dit staat in een onderzoek uit 2018, van American Thoracic Society. Het gaat over de longfunctie van vrouwen. Waarom alleen vrouwen? Omdat vrouwen toch echt nog de poetsers in huis zijn :-). Deze feiten zijn gebaseerd op het onderzoek in de Journal of Respiratory and Critical Care Medicine.

Verantwoorde schoonmaak, voor elk moment

Bij Klok weten we allang hoe schadelijk al die chemische troep is. Daarom presenteren wij alleen nog maar biologische schoonmaakmiddelen. Wat je ook wilt opfrissen, je vindt bij ons altijd een passend product. Wat wil jij schoonmaken? Kies maar uit:

    • kleding wassen
    • de vaat afwassen
    • toilet schoonmaken
    • aanrecht en andere oppervlakken reinigen

Hoe houden we de boel dan schoon?

Al die chemische inhoud bij klassieke schoonmaakmiddelen hebben natuurlijk altijd wel een functie gehad: zorgen dat vuil en bacteriën loslaten, doodgaan en verdwijnen. Wij ontdekten dat er ook biologische stoffen zijn die dat doen. Daarom gebruiken we hiervoor nu: aniogene oppervlakte-actieve stoffen, zoals het in de wetenschap heet. Dit is een wasactieve stof. Hoe je onze schoonmaakmiddelen met dit stofje herkent? Aan de hoeveelheid schuim. En aan het feit dat deze producten zich niks aantrekken van hard water. In combinatie met goed heet water krijg je vuil er uitstekend mee weg.

Wat doen biologische schoonmaakmiddelen precies?

Gebruik je onze ecomiddelen om je witte en gekleurde kleren mee te wassen? Of voor de schoonmaak van je toilet, je aanrecht of de vaat? Ontdek hieronder wat ze precies doen. 1. Kleding wassen op elke temperatuur Die moddervlek, dat gras en het gemorste vruchtensap – je haalt ze er met Klok biologische wasmiddel vlekkeloos uit. Ook als je met water op minder dan 40 graden gaat wassen. Ons wasmiddel is ook nog eens allergievrij. 2. De vaat schoon & beschermd Na het koken, de koffie of die lekkere cocktail blijf jij zitten met de vlekken en restjes aan je borden, kopjes en glaswerk. Daarom vind je bij Klok schoonmaakmiddelen voor de afwasmachine en de handvaat. Ze maken hygiënisch schoon, zorgen dat je servies glanst en beschermen je materiaal.

Je toilet verantwoord & biologisch schoon

Een ongelukje in de wc. Of gewoon je dagelijkse behoefte achterlaten. Je wc heeft veel te lijden en de bacteriën zitten overal waar je ze niet ziet. Je bestrijdt ze ecologisch met Klok wc-reiniger. Er zit trouwens kalk in het water van je wc; ons biologisch schoonmaakmiddel ontkalkt dat ook meteen.

Test het zelf

Wil je weten of jouw kleding, vaat, wc en keuken goed en hygiënisch schoon worden met Klok? Bestel dan voor € 19,95 een proefpakket met al onze schoonmaakmiddelen. Want we kunnen hier wel zeggen dat het goed voor jou en het milieu is, maar de beste manier om dit te ontdekken is: neem zelf de proef op de som.

Simpele keus, toch?

Dus wil jij jezelf en het milieu beschermen? Kies dan voor verantwoorde, biologische wasmiddel van Klok. Je vindt ze in de handige Klok webshop. Bestel hier snel alles voor een schoon huis, schone kleding en een beter milieu. Bestel je boven de 30 euro aan schoonmaakproducten, dan is je bezorging zelfs helemaal gratis. Zo wordt het wel heel makkelijk om het milieu en je lijf te sparen!

https://www.klok-eco.nl/