Mundamarketing
28 jul / 2020

De stapelaar opleiding zorgt voor veiligheid

Een stapelaar is een hulpmiddel dat mechanisch werkt. Het kan worden ingezet voor het verzamelen van orders in een magazijn en is hiermee onmisbaar voor pakketdiensten en distributiecentra. Met een goede stapelaar opleiding worden alle medewerkers goed in staat  gebracht om deze te besturen en voldoe je als werkgever ook aan de eisen die zijn gesteld aan het aansturen van de werknemers in een magazijn met betrekking tot de veiligheid. Je moet ten alle tijden de veiligheid waarborgen en door een stapelaar opleiding aan te bieden aan de werknemers maak je de kans kleiner dat er een ongeluk gebeurt en weet je ook dat er altijd op een veilige manier wordt gewerkt. Mocht er dan een ongeluk gebeuren kan je wel aantonen dat iedereen een certificaat heeft behaald en weet hoe dit moet worden bestuurd.

 

Risico’s

Het werken met een stapelaar kan veel risico’s met zich meebrengen. Het is een zwaar apparaat en die moet worden bestuurd door iemand die hier verstand van heeft. Het is vooral bedoeld voor mensen die dagelijks of in een hoge frequentie met een stapelaar werken en hier meer kennis over dienen op te doen. Wanneer je als een stapelaar gaat werken is een stapelaar opleiding zeer aan te rade. Niet alleen als bedrijf, maar ook als werknemer is het fijner wanneer je kennis hebt van hetgeen waar je zoveel mee bezig bent.

 

Opfrissen

Wanneer je net komt te werken in een magazijn en je een stapelaar moet gaan besturen dan is de basis stapelaar opleiding een aanrader om te volgen. Mocht je al langer werkzaam zijn en met deze stapelaar hebben gewerkt en al een certificaat in handen hebben is er ook een cursus beschikbaar dat veel elementen van de stapelaar opleiding bevat, maar waarbij niet alles opnieuw aangeleerd dient te worden. Deze ook wel opfriscursus genoemd is verstandig om iedere 5 jaar ongeveer te laten doen door de werknemers.