Munda Marketing
Content marketing

De kinderen bezig houden

Kinderen komen letterlijk in allerlei soorten en maten. Je hebt de drukte makers, de rustige kinderen, de sociale kinderen en de meer introverte kinderen. Als jij werkt in de kinderopvang is het belangrijk dat je altijd bezig bent met de kinderen en ze kan vermaken en dergelijke. Veel mensen weten niet hoe moeilijk je het hebt en hoe divers de kinderen zijn waar jij op moet letten. Ze vragen allemaal een ander soort aandacht en hebben allemaal anders soort activiteiten nodig die hen bezig houdt. In dit artikel ga ik jullie tips geven hoe je met verschillende kinderen overweg moet en wat leuke activiteiten zijn voor hen.

Het ruste en gefocuste kind
Dit zijn de kinderen die zich de hele dag kunnen focussen op een activiteit en je hebt vaak niet of nauwelijks last van hun. In tegendeel, je moet vaak even kijken of alles nog wel goed gaat. Als je deze kinderen een puzzel, een doos lego of een kleurplaat geeft zijn ze heerlijk zoet voor onbepaalde tijd. 

Het drukke kind
Dit kind vergt wat meer aandacht. Niet alleen dat je het geven moet, maar hij ‘vraagt’ ook om meer. Ze zijn ook wat moeilijk te vermaken en het is daarom slim om ze een activiteit te geven waar ze hun energie op kwijt kunnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een magic circle trampolines. Trampoline springen is een handige en goede mogelijkheid voor deze klein druktemakers om hun energie kwijt te raken. Zorg er wel voor dat het veilig blijft door gebruik te maken van een trampoline randkussen. Op deze manier kunnen kinderen zich niet bezeren.

Er zijn natuurlijk heel veel meer soorten kinderen. Ik denk alleen dat dit de twee grootste groepen zijn. Door ervoor te zorgen dat ze de juiste vorm van aandacht krijgen speel je het beste in op de wensen van het kind.

https://www.trampolines.nl